A Hyundai csoport már több mint 4 millió környezetbarát autót gyártott

Iparági források szerint a dél-koreai Hyundai Motor Group már több mint 4 millió környezetbarát járművet adott el világszerte azóta, hogy a Hyundai Avante Hybrid modellt 2009 júniusában piacra dobták.

A Hyundai Motor Group a márciust hivatalosan 3,97 millió darab környezetbarát összeladással zárta, ám tekintettel arra, hogy a havonta eladott környezetbarát járművek száma átlagosan 100 ezer körül mozog, már biztosra vehető, hogy a koreai autógyártó csoport áprilisra elérte a 4 milliós határt. A környezetbarát járművek közé tartoznak a hibrid, plug-in hibrid, elektromos és hidrogénüzemű járművek egyaránt.

A Hyundai Motor Group az LPG autógázzal üzemelő Avante (Elantra) modell LPi Hybrid változatával kezdte meg a környezetbarát járművek értékesítését, amely először 2009-ben jelent meg a dél-koreai autópiacon. Az autóipari csoport ezt követően 2011 májusában kezdte meg a Sonata Hybrid exportját, ezzel is felhívva a világ figyelmét a csoport fejlett környezetbarát járműtechnológiájára.

A Hyundai Motor Group által előállított hibrid járművek összesített értékesítési eredménye 2011-ben érte el a 30 ezer darabot, 2012-ben pedig a 60 ezer darabot. Ettől az időponttól kezdődően a Hyundai több hibrid járművet értékesített a globális piacokon, mint dél-koreai hazai piacán. A csoport tavaly 455 707 darab környezetbarát járművet értékesített a globális piacon, míg Koreában 183 181 darabot.

A Hyundai Motor Group hibridjárműveinek értékesítése 2016-ban ugrott meg nagymértékben, amikor az éves értékesítési volumen először haladta meg a 100 ezres darabszámot. Az ebben az évben bemutatott Kia Niro azóta messze minden idők legkelendőbb környezetbarát autójává vált. Idén márciusig összesen 662 278 darab Niro modell kelt el, míg a második helyen a 2020 októberében bemutatott Hyundai Tucson Hybrid áll 309 075 darabos eladási eredményével.

A Hyundai Motor Group hibridmodelljeinek összesített értékesítési eredménye idén márciusban 2,8 millió darab volt, a tisztán elektromos járművek összesített eredménye pedig elérte az 1,06 millió darabot. A legkelendőbb elektromos modell ebben az időszakban a Hyundai Kona volt 277 073 darabos eredményével. A Konából összesen mindössze 34 274 darabot értékesítettek Dél-Koreában és 242 799 darabot a világ más részein. Ezt követi a Kia Niro EV 214 170 darabbal, a Hyundai IONIQ 5, az IONIQ 6, valamint a Kia EV6 típusa. Ezenkívül a csoport üzemanyagcellás, hidrogén-elektromos járműveiből, így például a Hyundai Motor Nexo személyautójából és az Xcient teherautókból több mint 35 ezer darabot adtak el.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei