A Hyundai dobogóval, Michelisz Norbi pontokkal vigasztalódhat a Hungaroring után

A Hyundai Motorsport Azcona 1. futamon elért dobogós helyezését ünnepelhette, miközben Michelisz Norbi a 2. verseny kezdetén történt lökdösődés miatt kénytelen volt a korábban megszerzett pontjaival vigasztalódni a TCR World Tour utolsó európai futamán, a Hungaroringen.  

A BRC Hyundai N Squadra Corse pilótája, Mikel Azcona az 1. futamra negyedikként kvalifikálta magát, ahonnan kiválóan rajtolt, amikor a lámpák kialudtak. A második kör végén megragadta a lehetőséget, hogy a dobogós helyezést csípjen meg és az utolsó kanyar külső ívén betuszkolta Elantra N TCR versenyautóját. Megszerezve a harmadik helyet még növelni is tudta előnyét a mögötte haladó autótól és a célvonalig megőrizte 

„„A hétvége során módosítottuk az Elantra N TCR beállításait, és az extra súlytöbblettel együtt is találtunk egy jó konfigurációt a gumiabroncsok kezelésére” – mondta Azcona. „Örülök, hogy az 1. futamban dobogós helyezést értem el, ez volt a maximum, amit elérhettünk.”

Csapattársa, Michelisz Norbert nem sokkal lemaradva ötödikként indult az 1. versenyen és a lassú nekirugaszkodásnak köszönhetően az első kör végére a hetedik helyre esett vissza. Később vissza tudott szerezni egy pozíciót, amikor egy előtte haladó versenyző letért a pályáról. Az ötödik helyig tudott felzárkózni, de az egyenesekben a maximális kompenzációs súly miatt sokat küzdött, így a végére meg kellett elégednie a hatodik helyezéssel.




„Mindig is tudtuk, hogy ez a hétvége nehéz lesz a kompenzációs súlyokkal, de ennek ellenére a kvalifikáció jól sikerült” – magyarázta Michelisz Norbi. „A rajtom az 1. futamban egyáltalán nem volt ragyogó, így elvesztettem néhány pozíciót és onnantól nehéz volt továbblépnem, mert nem volt meg a sebességem az egyenesekben.”

Ezután egy olyan vasárnap következett Norbi számára, amit minden bizonnyal jobban szeretne elfelejteni. Norbi a fordított rajtrácsos 2. futam hatodik helyén rajtolt, majd ártatlan szemlélő volt az első körben, amikor az Elantra N TCR versenyautója egy baleset során megsérült. Vissza tudta ugyan vinni az autót a boxba, ahol a csapat óriási munkával igyekezett az autót megjavítani, hogy visszatérhessen a pályára. A győztestől végül három körrel lemaradva a 19. helyen lépte át a célvonalat.

„A 2. futam nagyon szerencsétlenül indult, megpróbáltam elkerülni az ütközést, de nem volt elég hely” – mondta csüggedten Norbi. „A csapat nagyszerű munkát végzett az autó javítása során, így aztán sikerült befejeznem a versenyt, ami a célunk volt. Minden tőlem telhetőt megtettem, de még hosszú szezon áll előttünk.”

Az incidens következtében Norbi csapattársa, Mikel Azcona a hetedikről a negyedik helyre tudott ugrani, mielőtt a biztonsági autót bevetették volna. Az újraindításnál azon igyekezett, hogy további pozíciókat szerezzen meg és négyes csatába keveredett a harmadik helyért folytatott küzdelemben. Kevés esélye volt az előzésre, így elszalasztotta az újabb dobogó esélyét, végül negyedik lett.

„A 2. futam valóban kaotikus volt; valószínűleg ez volt az eddigi legjobb szezonkezdetem” – kommentálta Azcona. „Nagyon versenyképesnek éreztem magam a negyedik helyen, de nem akartam túl nagy kockázatot vállalni a harmadik helyért, mert így is sok jó pontot szereztünk.”

A hétvége után Michelisz Norbert a második helyre esett vissza a pilóták ranglistáján, míg Mikel Azcona a harmadik helyre jött fel. A BRC Hyundai N Squadra Corse továbbra is a második a Kumho TCR World Tour konstruktőri versenyén.

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei