Kettős Hyundai győzelem a Szardínia-ralin

A Hyundai Motorsport idén első alkalommal végzett a dobogó legfelső fokán az olaszországi Szardínia-ralin, ahol ráadásul az első és második helyet is a koreai gyártó versenypárosai szerezték meg.

Thierry Neuville időeredményei alapján az első helyen végzett az i20N Rally1 Hybrid volánja möghött, míg Espekka Lappi másodikként futott be a célba. Ezzel Neuville a második helyre ugrott előre a versenyzők egyéni világbajnokságában. 

A győzelem azonban korántsem volt könnyű bravúr. Szardínián pénteken és szombaton az ilyenkor szokatlan esőzés tovább súlyosbította a nehéz körülményeket a szakaszokon, ami sok versenyző számára gondot okozott. Neuville pénteken még stabil harmadik volt, de szombaton igazán remekül autóztak. Kiegyensúlyozott ritmust találtak, aminek következtében az első helyre érkeztek. Négy szakaszgyőzelem és látványos száguldás után az SS14-en olyan vezetést szereztek, amelyet nem adtak fel a végsőkig.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a dobogó legfelső fokára állhatok egy ilyen kihívásokkal teli és hihetetlen hétvége után” – foglalta össze Neuville. „Végig kezelnünk kellett a gumikat amelyek nagyon kemények volt az autóinkon, de ezzel együtt nagy volt a megbízhatóságunk és ez nagyon kifizetődő volt.”

Lappi ismét megvillantotta a raligyőzelem lehetőségeit, miközben a verseny nagy részében az élmezőnyért küzdött Sébastien Ogier ellen. A második hely mesterhármast jelent a finn legénység egymás utáni dobogós helyezéseivel. „Nagyon fontos eredmény ez egy csapat számára” – tette hozzá Lappi. „Nagyon szerettünk volna csapatként a győzelemért küzdeni és az 1-2-es végeredmény nagyon jó.”

Ez a hétvége felejthetetlen volt Dani Sordo számára is. A rali leghosszabb szakaszán, a Monte Lerno – Sa Conchedda (49,9 km) pénteki első futamán a spanyol páros felborult az i20 N Rally1 Hybrid versenyautójukkal. Bár szombaton vissza tudtak állni és vissza tudtak kapaszkodni az ötödik helyre, a vasárnapi két szakasz utáni kipufogó-meghibásodás miatt kiállni kényszerültek. „Ez egy nehéz hétvége volt számomra” – ismerte el Sordo. „Nem kezdtem jól és az első napon hibáztam, ami miatt a verseny hátralévő részében a mezőny háta mögött loholtunk.”

„Eddig folyamatosan dobogós helyeink voltak ebben a szezonban, de nyernünk kellett, és ezt gyönyörű módon tettük meg” – mondta Cyril Abiteboul csapatfőnök. „Bár a kihívást jelentő körülmények között egy ilyen eredmény mindig csapatmunka, pilótáinkat különösen dicsérni kell. Szeretném egy pillanatra megemlíteni Craiget is” – tette hozzá. „A csapatunk és a sikerünk része marad és ez a mai győzelem érte szól.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei