A Hyundai megnyitotta Örökség kiállítását Szöulban

A Hyundai Motor „PONY, az időtlen” néven a szöuli Hyundai Motorstúdióban bemutatta első örökségi kiállítását, amely a márka múltjára és jövőjére reflektáló Hyundai Heritage (örökség) projekt részeként június 9-től nyílik meg a nagyközönség előtt. 

A megnyitó ünnepségre június 7-én került sor különböző iparágakból, köztük a művészeti, a divatipari és az építészeti ágakból érkezett VIP vendégek részvételével. A rendezvényen bemutatták a Hyundai Heritage projektjét, a kiállítást és a RETRACE sorozatot, valamint fellépett a Jannabi zenekar is. Az eseményen részt vett Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke, Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor vállalat elnök-vezérigazgatója, valamint a Hyundai számos korábbi tagja, akik a Pony létrehozását lehetővé tették.

„Egy olyan korban, amikor a mesterséges intelligencia és a robotika nagy hatással van életvitelünkre és munkánkra, szerettük volna megragadni az alkalmat, hogy elgondolkodjunk a vállalat alapvető célján és jövőnk irányán” – mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke. „A válasz keresése során arra törekedtünk, hogy visszatérjünk a gyökereinkhez, és ahhoz, mitől lettünk olyanná, amilyenek ma vagyunk. Rájöttünk, hogy a Hyundai Motort az a tapasztalat és gondolkodásmód formálta, amelyet a Pony, Korea első önállóan fejlesztett sorozatgyártású modelljének fejlesztése során gyűjtöttünk össze.”

„A Hyundai Motor már régóta vállalja a merész kihívásokat, folyamatosan törekszik az innovációra, és ez az örökség mérföldkőként szolgál, ahogyan elindulunk jövőbeli utunkon, hogy a Haladás az emberiségért célunkat elérjük” – mondta Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „Remélem, hogy a ’PONY, az időtlen’ kiállítás és a RETRACE sorozat lehetőséget ad az embereknek, hogy felidézzék a múltat és inspirációt merítsenek a jövőhöz." 

A kiállítás az olaszországi Comói-tónál májusban megrendezett első Hyundai Reunion eseményt követi, ahol a felújított Pony Coupe koncepciót közel 50 évvel az autó 1974-es Torinói Autószalonon történt debütálása után mutatták be újra.

A „PONY, az időtlen” a Hyundai emberközpontú filozófiáját hangsúlyozza, amelyet Ju-yung Chung, a vállalat alapító elnöke alakított ki. A kiállítás lehetőséget kínál arra, hogy a látogatók megtekintsék, hogyan indult el és az ország fejlődése mellett fejlődött az évek során a Hyundai Motor is. A látogatókat a Pony idővonalán keresztül a történelmi háttér, az archiválás, a tervezés és a filozófia szempontjából több szempontból mutatják be. 

A kiállítás a Pony utazását követi nyomon az időben a Hyundai Motorstúdió Szöul több emeletén keresztül. Az időutazás az ötödik emeleten kezdődik és az 1970-es és 80-as évek filmjein, zenéin és festményein keresztül elmeríti a látogatókat a Pony korszakában. A negyedik emeleten a Pony archivált feljegyzései láthatók, a kezdetektől az exporton keresztüli a globális terjeszkedéséig. A harmadik emeleten a felújított Pony Coupe Concept és a világhírű autótervező, Giorgetto Giugiaro rajzaiból készült retrospektív látható.

Szintén ezen az emeleten található a szenzációs N Vision 74 koncepció, amelyet nemrégiben a Hyundai Reunion eseményen a Pony Coupe Concept mellett mutattak be. A kiállítás egy fotógalériával zárul, amely azokat a pillanatokat eleveníti fel, amelyeket az emberek a Pony-val közösen az évek során megosztottak, tovább tükrözve az alapító elnök meggyőződését, ami szerint a Hyundai örökségének legfontosabb értéke az emberekben testesül meg.

A kiállítással együtt az újonnan bemutatott RETRACE sorozat a Hyundai Motor történetét archiválja, amelynek első témája a Pony. A RETRACE Collection egy könyv, amely archiválja a cég történetét, beleértve a Pony fejlesztésének azon pillanatait is, amelyeket most először hoznak nyilvánosságra. A RETRACE Magazin a „tulajdonlás” témáját tárja fel a Pony-n keresztül, amely megnyitotta a privát autótulajdon korszakát Koreában, míg a magazin „Örökké a tied” alcíme azt a tartós hatást tükrözi, amelyet a Pony a koreai kultúrára gyakorolt.

A Hyundai Motor különféle formátumokban aktívan kommunikálja márkaörökségét, beleértve a hónap elején bemutatott „A Következő Fejezet” című Pony dokumentumfilmet is. A vállalat nemrégiben mutatta be az „Egy Pony Mese” című filmet is, amely egy hollandiai fiatalemberről szól, aki még mindig egy Pony-val közlekedik hétköznapi ingázásai során.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei