Jövőre érkezik a Hyundai új hibridrendszere

A Hyundai egyik tisztviselőjének nyilatkozata szerint az autóipari csoport arra készül, hogy jövőre olyan hibridrendszert mutat be, amely képességeivel, tulajdonságaival még a méltán híres Toyota hibridrendszerét is túlszárnyalja. 

A Hyundai Motor vezető fejlesztője némi utalást tett a 2024-ben bemutatásra kerülő következő generációs hibridrendszer tulajdonságaira vonatkozóan. A vezető szerint elsöprő üzemanyag-hatékonyságot várnak el, amely a korábbitól teljesen eltérő felépítésével és módszerrel felülmúlja a Toyota hibrideket.

Yong-hwa Kim, a Hyundai Motor Group kutatás-fejlesztési központjának alelnök vezetője az olaszországi Comói-tó mellett májusban megrendezett Hyundai Reunion Day alkalmával találkozott a média képviselőivel, akiknek elárulta, hogy 2024-től kezdődően minden modellt egy új generációs hibrid rendszerrel fognak felszerelni.

A következő generációs hibrid rendszer teljesen más szerkezettel rendelkezik, amelyben a villanymotor a belsóégésű motorhoz kerül rögzítésre" - mondta Kim alelnök. Ez az üzemanyag-fogyasztás szempontjából egy elsöprő rendszer a Toyotához képest." Ezzel együtt azt is hozzátette: Az 1.6 és 2.5 literes benzinmotorokhoz egyaránt alkalmazni fogjuk, de az 1.6 literes erőforrás lesz a fő irány."

A leírás alapján a Hyundai Motor Group hibrid rendszerének eddigi hátrányai kiküszöbölésre kerülnek. A jelenlegi párhuzamos hibrid korlátja ugyanis, hogy nem képes egy bizonyos szint fölé növelni a villanymotor méretét. Emiatt nemcsak nehezebb megbirkóznia a nagyobb teljesítménnyel, hanem a városi üzemben az alacsony hatásfok is problémát jelent, mivel a villanymotor beavatkozási aránya kisebb, mint a Toyota párhuzamos módszere esetében.

Mivel egy hibrid rendszerhez olyan technológiára van szükség, amely pontosan tudja irányítani a benzines és az elektromos motort működését, úgy tűnik, Kim alelnök fontos szerepet játszott ebben a fejlesztési folyamatban. Kim alelnök a járművezérlés fejlesztésének szakértője, aki 2015-ben a Fordtól érkezett a Hyundai Motor Grouphoz és a hajtáslánc-vezérlő szoftverek terén világszínvonalú szaktekintélyként ismerik el.

Ezzel együtt Kim alelnök így fogalmazott: Olyan alkatrészt is fejlesztünk, ahol a belsőégésű motor hosszú ideig használható, tartós marad." Figyelemre méltó megegyezni, hogy a Hyundainál a belsőégésű motorokat az elektromos és a hidrogénes járművektől függetlenül is fejlesztik. Ahogyan egy koreai járműipari tisztviselő is megjegyezte: Lenyűgöző, hogy a Hyundai Motor  különféle lehetőségeket készít elő, nemcsak elektromos, vagy hidrogénüzemű járműveket."

A május közepén megrendezett Hyundai Reunion Day rendezvényen a Hyundai Motor bemutatta azon Pony Coupe tanulmányautóját, amelynek helyreállítási munkálatai tavaly novemberben kezdődtek meg. Eredetileg a Pony Coupe koncepciót az 1974-es bemutatását követően egészen a sorozatgyártásig fejlesztették, áma projektet leállították és az autó eltűnt a történelem süllyesztőjében, a tervrajzok és a járművek pedig az árvizek es más katasztrófák miatt elvesztek. A 2019-es 45 tanulmány és a tavaly júliusban bemutatott N Vision 74 is a Pony Coupéból merített ihletet. .       .

Forrás: motorgraph.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei