A Hyundai előremutató fényszórórendszert fejlesztett ki

A Hyundai Mobis alkatrészgyártó és -fejlesztő leányvállalata olyan új generációs fényszórókat fejlesztett ki, amelyek valós időben mutatják az útjelző táblákat az úton és ezzel jelentősen csökkenti az éjszakai autóbalesetek kockázatát.

A Hyundai Mobis által újonnan kifejlesztett HD Lighting System olyan technológia, amely az útjelző táblákat szövegben vagy alakzatban jeleníti meg és kivetíti azokat az autó előtti útfelületre. Például a fényszóró megfelelő szimbólumokkal jelzi, hogy útépítés áll előttünk, miközben a lámpa fényeivel egy gyalogos átkelőhelyet is az útfelületre tud vetíteni, jelezve ezzel, hogy a gyalogosok biztonságosan átkelhetnek a jármű előtt.

Miközben léteznek olyan kényelmes biztonsági technológiák, amelyek a vezetőket tájékoztatják a vezetési információkról, például a GPS-navigáció és a head-up display (HUD), a HD Lighting System olyan technológiának tekinthető, amely nemcsak a járművezetőket veszi figyelembe, hanem a más közlekedőkkel, pl. a gyalogosokkal történő kommunikációs funkciókat is.

A HD Lighting System apró HD mikro LED fényforrásokból és egy digitális mikrotükör-eszközből (DMD), vagyis apró tükrök gyűjteményéből áll össze, amelyek együtt reflektorként funkcionálnak. A rendszer kulcsfontosságú technológiája az MDM-et aprólékosan irányító technológia és a szoftverlogika, amely ezt működésre bírja. Az első érzékelőből (kamera) és a GPS-navigációból származó információk integrálhatók azért, hogy a vezető megkapja a szükséges információkat.

A HD Lighting System körülbelül 25 000 mikro LED-et tartalmaz, amelyek szélessége 0,04 mm, amellyel még az emberi hajnál is vékonyabb. Ez 250-szer annyi LED, mint amennyi a jelenleg sorozatgyártásban lévő LED fényszórókba (80-120 LED) van beépítve. Ez lehetővé teszi, hogy a lámpa érzékenyebben szabályozza fényét és segíti a lámpát a tárgyak és a gyalogosok pontosabb lokalizálásában.

A DMD egy rendkívül precíz vezérlő, amely a mindössze 0,01 mm-es mikroszkopikus tükrök segítségével veri vissza a fényt. A sűrűn csomagolt LED-ek által kibocsátott fényeket 1,3 millió digitális tükör tükrözi vissza, hogy a kívánt formákat és szimbólumokat az út felületére vetítse. Az előző DMD-hez képest tízezerszeresére növelt LED-ek egyedileg vezérelhetők, hogy az útviszonyoktól függetlenül világos, pontos információkat vetítsenek az útra.

A Hyundai Mobis HD világítási rendszerének egyik fontos jellemzője, hogy a kamera érzékelője és a GPS-navigáció által azonosított adatokat valós időben tükrözi. Így például, amikor egy jármű megközelít egy építési területet, a HD Lighting System 1,5 méter magasan, 15 méterrel a vezető előtt megjeleníti az „Építés alatt” szimbólumot és tájékoztatja a vezetőt az esetleges sebességkorlátozásról. A technológia a láthatóság javítására és az éjszakai balesetek megelőzésére specializálódott, így a vezető előre tekintve könnyen felismeri, hogy az autó mikor közeledik egy fekvőrendőrhöz és hol vannak az autópályák felhajtói és kijáratai.A HD Lighting System proaktívan megelőzheti a gyalogosbaleseteket is. A kamera érzékelője felismeri a gyalogosokat és virtuális átkelőhelyet vetít az útra, amikor az autó megáll. Ez az úgynevezett „kommunikációs világítási” technológia megvalósulási formája, amely nemcsak vészvilágítással vagy kürttel kommunikál a gyalogosokkal, hanem a fényszórókkal is.

 „Az autonóm járművek korszakában a számos autóalkatrészt egyetlen készülékbe integrálni képes szoftvertechnológia fontosabbá válik, mint valaha” – mondta a Hyundai Mobis egyik képviselője. „A Hyundai Mobis vezető szerepet tölt be a legkorszerűbb fényszórók fejlesztésében és a vezérlésükre alkalmas technológia biztosításában.”

Forrás: mobis.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei