A Hyundai hat autógyártóval közösen létesít ultragyors töltőhálózatot Amerikában

A világ hét vezető autógyártója – a BMW Group, a General Motors, a Honda, a Hyundai, a Kia, a Mercedes-Benz Group, a Stellantis NV – vegyesvállalatot hoz létre, hogy felgyorsítsa a villanyautókra átállást Észak-Amerikában azok töltésének hozzáférhetőbbé tételével.

Az autógyártók által létrehozott közös vállalat egy új, nagyteljesítményű és legalább 30 ezer töltőt tartalmazó töltőhálózat fejlesztését foglalja magában azért, hogy vásárlók milliói számára még vonzóbbá tegye a zéró károsanyag-kibocsátású járművek vezetését. A közös vállalat célja, hogy a megbízható, nagyteljesítményű töltőállomások vezető hálózatává váljon Észak-Amerikában. A vállalat várhatóan még ebben az évben megalakul, a szokásos zárási feltételek és a hatósági jóváhagyások függvényében.

A szövetségi és állami szinten megvalósuló, az állami töltés területén végrehajtott generációs beruházásokkal a közös vállalat állami és magánforrásokat is igénybe fog venni, hogy felgyorsítsa a nagyteljesítményű töltők telepítését. Az új töltőállomások minden, kombinált töltési rendszert (CCS) vagy észak-amerikai töltési szabványt (NACS) használó autógyártó akkumulátoros elektromos járműve számára elérhetők lesznek és várhatóan megfelelnek vagy meghaladják az Egyesült Államok Nemzeti Elektromos Járművek Infrastruktúra Programjának követelményeit és szellemiségét.

Az első állomások várhatóan 2024 nyarán nyílnak meg az Egyesült Államokban, Kanadában pedig egy későbbi szakaszban. Minden helyszínen több nagyteljesítményű egyenáramú (DC) töltőt szerelnek fel, ami megkönnyíti a hosszú távú utazásokat az ügyfelek számára. A hét autógyártó mindegyikének fenntarthatósági stratégiájával összhangban a vegyesvállalat kizárólag megújuló energiával kívánja üzemeltetni a töltőhálózatot.

Az új, nagyteljesítményű töltőhálózat emeli a teljes elektromosjármű-élményt, és elősegíti az elektromos járművek elterjedését. A hálózat zökkenőmentes, járműbe integrált, kategóriájában legjobb töltési élményt nyújt majd, megújuló energiára, valamint a világvezető autógyártók minőségére, megbízhatóságára és erőforrásaira támaszkodva. Az ügyfelek kényelmére és a töltés egyszerűségére összpontosítva az állomások kényelmesen megközelíthető helyszíneken helyezkednek el, ahol csak lehetséges, előtetőkkel és olyan szolgáltatásokkal, mint például mellékhelyiségek, étkezési szolgáltatások és kiskereskedelmi szolgáltatások, akár a közelben, akár ugyanabban a komplexumban. Egyes kiemelt állomások további kényelmi eszközökkel lesznek felszerelve, amelyek elsőrangú élményt nyújtanak a töltés jövőjének bemutatására.

Az eredeti tervek szerint a nagyvárosi területeken és a főbb autópályák mentén töltőállomásokat kell kiépíteni, beleértve az összekötő folyosókat és a nyaralási útvonalakat is, amelyek célja, hogy töltőállomások létesüljenek bárhol, ahol emberek élhetnek, dolgozhatnak vagy utazhatnak. A hálózat funkciói és szolgáltatásai lehetővé teszik a zökkenőmentes integrációt a részt vevő autógyártók járműiben és alkalmazáson belüli élményeivel, beleértve a foglalásokat, az intelligens útvonaltervezést és -navigációt, a fizetési alkalmazásokat, az átlátható energiagazdálkodást és még sok mást. Ezen túlmenően a hálózat Plug & Charge technológiát fog használni az ügyfélélmény további javítása érdekében.

Ahogy egyre több elektromos jármű kerül bevezetésre és a fogyasztók elfogadásának üteme növekszik, ezzel párhuzamosan nő a gyors és megbízható nyilvános töltés iránti igény is. Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma szerint 2023 júliusában 32 ezer nyilvánosan elérhető egyenáramú gyorstöltő található az Egyesült Államok területén, amelyeket 2,3 millió elektromos jármű használhat, ami töltőnként 72 járművet jelent. Az NREL (Nemzeti Megújuló Energia Laboratórium) becslése szerint 182 ezer egyenáramú gyorstöltőre lesz szükség ahhoz, hogy 2030-ig 30-42 millió konnektoros jármű kerüljön az utakra.

Mivel 2030-ra az Egyesült Államokban eladott elektromos járművek várhatóan meghaladják a teljes eladások 50 százalékát, a megbízható töltési infrastruktúra bővítése még kritikusabbá válik az elektromos járművek széles körű elterjedése szempontjából. A kategóriájában legjobb töltőhálózat létrehozása biztosítja, hogy az elektromos járművek infrastruktúrája támogassa a jelenlegi és a tervezett elektromos járművek értékesítését és elősegíti az elektromos járművek elterjedését.

„A Hyundai ezen projektbe való befektetése összhangban áll az „Emberiség Fejlődése” elképzelésünkkel a fenntartható közlekedés elérhetőbbé tételével kapcsolatban” – mondta Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor vezérigazgatója. „A Hyundai villamosítás terén szerzett szakértelme segít újradefiniálni a töltési környezetet és alig várjuk, hogy más részvényeseinkkel együtt kidolgozhassunk ezen kiterjedt, nagyteljesítményű töltőhálózatnak a részleteit.”

A Kia vezérigazgatója, Ho Sung Song hozzátette: „A Kia elkötelezettsége és befektetése ebbe a nagyteljesítményű töltési vegyesvállalatba a jelenlegi és jövőbeli vezetők töltési hozzáférésének és kényelmének növelése, ezáltal az elektromos járművekre való átállásának felgyorsítása érdekében történik Észak-Amerikában. A Kia büszke arra, hogy fontos részese lehet ennek a más neves autógyártókkal közös vállalkozásnak, miközben elindulunk azon az úton, hogy ügyfeleink számára zökkenőmentes töltési élményt nyújthassunk és tovább erősítsük a Kia márkaidentitását az elektromos járművek piacán.”

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei