A Hyundai megvásárolta a GM India Talegaon üzemét

A Hyundai Motor India Limited (HMIL) a közelmúltban megállapodást írt alá a General Motors India (GMI) talegaoni gyárához kapcsolódó ingatlanok és eszközök megvásárlásáról, azok átruházásáról, amelynek révén a vállalat gyártási kapacitása az 1 millió darabot is átlépheti.

Unsoo Kim, a Hyundai Motor India Ltd. ügyvezető igazgatója, valamint Asifhusen Khatri, a General Motors India és a General Motors Nemzetközi Ügyletek gyártási alelnöke vett részt az aláírási ceremónián, amely az indiai Gurugramban, Haryana államban történt meg. Az ügylet a GMI talegaoni üzeméhez tartozó földterületek és épületek, valamint bizonyos gépek és gyártóberendezések megszerzésére és engedményezésére terjed ki. Az akvizíció és az átruházás sikeres lebonyolítása és befejezése bizonyos előzetes feltételek teljesülésétől, valamint az illetékes kormányzati hatóságoktól és az érintett érdekeltektől kapott hatósági jóváhagyásoktól függ.

„Az idei év jelentős mérföldkő a Hyundai Motor India számára, hiszen a vállalat 27 éves piaci tevékenységét ünnepeljük idén” – mondta Unsoo Kim, a HMIL ügyvezető igazgatója a megállapodás aláírásának bejelentésekor. „Az év elején a HMIL India iránti elkötelezettségünket bizonyításaként szándéknyilatkozatot kötöttünk, amelynek értelmében 2 milliárd rúpia befektetést hajtunk végre Tamil Naduban a kapacitásbővítés és az elektromos járművek ökoszisztémájának kialakítása érdekében. Ahogy megerősítjük az „Atmanirbhar Bharat” (önálló India) iránti elkötelezettségünket, egy fejlett járműgyártó központot hozunk létre a Maharashtra állambeli Talegaonban, ahol a gyártási tevékenységünk a tervek szerint 2025-ben kezdődnek meg."

India 2023-ban több mint 1,4 milliárd lakosával a világ egyik legígéretesebb autóipari piaca. Az ország az eladások tekintetében jelenleg a világ három legnagyobb autópiacának egyike és az a cél, hogy elektromos járművek eladási arányát 2030-ra az összes járműeladás 30 százalékára növeljék.

A Hyundai Motor tavaly 552 511 darab járművet adott el Indiában, amivel 14,5 százalékos részesedéssel a második helyen áll az indiai autómárkák között. A HMIL idén 346 711 járművet adott el a július végéig, így 14,6 százalékos részesedéssel megőrizte második legnagyobb járműeladási részesedését az indiai piacon. A vállalat termelési kapacitásainak megerősítésére törekszik, hogy aktívan reagálhasson az indiai autópiac keresletbővülésére, amely a COVID-19 járvány vége óta teljes lendületben van.

A GMI Talegaon üzemének éves gyártási kapacitása jelenleg 130 ezer darab. A megállapodás megkötését követően a HMIL az éves termelési kapacitás bővítését tervezi, hogy elérje stratégiai célját a piacon. Mivel a HMIL az idei év első felében már 750 ezerről 820 ezresre növelte gyártási kapacitását, a GMI-gyár kapacitásbővítése megteremti az alapot, hogy a HMIL évente akár 1 millió járművet készítsen Indiában.

A megnövelt kapacitást kihasználva a HMIL felülvizsgálja azon terveit, amelyek a Sriperumbudur-i üzemében gyártott további elektromos járműmodellek indiai piacra dobására irányulnak, felgyorsítva ezzel India villamosítási céljait. A vállalat arra számít, hogy ez a megállapodás elősegíti üzleti tevékenységének élénkítését a piacon, valamint megerősíti pozícióját az indiai autóiparban.

A HMIL a Hyundai Motor „Progress for Humanity” globális víziójával összhangban további stratégiai befektetéseket hajt végre Maharashtra államban. E stratégiai kezdeményezéssel a Hyundai Motor jelentős mértékben kíván hozzájárulni India általános gazdasági növekedéséhez. Ez a beruházás bizonyítja erős elkötelezettségét a haladás előmozdítása és a helyi közösségre gyakorolt pozitív hatás megteremtése iránt azáltal, hogy elősegíti egy erős ipari ökoszisztéma kialakulását.

A HMIL szakaszos beruházásokat kíván végrehajtani a Talegaon üzem meglévő infrastruktúrájának és gyártóberendezéseinek korszerűsítése érdekében. Ezek a beruházások arra irányulnak, hogy a gyárat a Hyundai globális működési és gyártási szabványaihoz igazítsák, biztosítva ezzel a gyártási kiválóságot megtestesítő autók összeszerelését.

Forrás: hyundai.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei