A Kia Kínában mutatta be legújabb elektromos autóját

A Kia a kínai Csengdu Autószalonon mutatta be tisztán elektromos kompakt szabadidőautóját, az EV5-öt, amely az elektromos mobilitás új korszakát hozza el a kompakt SUV-szegmensbe, hogy megfeleljen a millenáris családok igényeinek.

Az EV5 zökkenőmentesen ötvözi az átalakulóban lévő dizájnt, a kivételes sokoldalúságot és a kiemelkedő kényelmet, amivel harmonikusan kiegyensúlyozott járművé válik. Az EV5 minden tulajdonságát úgy tervezték és fejlesztették, hogy a modern családok által megkívánt rugalmasságot biztosítsa és minden utazásuk során élményt nyújtson.

A Kia elhatározta, hogy a meglévő kompakt SUV-szegmens által elfogadott esztétikát elhomályosítva magabiztos, merész, új, műfaját újraalkotó járművet hoz létre, így a Kia a márka elismert „Oposites United” formatervezési filozófiájából merített ihletet az EV5 modelljéhez. A természeti tájak és a kortárs építészet finom összjátékát felölelő Kia EV5 ezért erős és tömör vonalvezetéssel rendelkezik. A Kia tigrismaszk modern interpretációját széles és egyedi kiállással mutatja meg, mindezt szenvedéllyel és precizitással formálva.

„A Kia EV5-öt azért jött létre, hogy újradefiniálja a kompakt SUV műfajt a Kia egyedi formatervezési filozófiája, az ’Oposites United’ formai filozófiája révén” – mondta Karim Habib, a Kia Global Design Center ügyvezető alelnöke és vezetője. „A Kia tervezői minden szakaszban szorosan együttműködtek mérnök kollégáikkal, hogy holisztikus megoldásokat hozzanak létre a fenntartható mobilitás érdekében. Ennek eredményeként az EV5 új mércét állít fel a dizájn, a teljesítmény és a praktikum terén, miközben új szintre emeli a vezetői és a felhasználói élményt.”

A „Bold for Nature”, az „Opposites United” öt dizájnpillér egyikének legnagyobb hatását az EV5 masszív és erőteljes karosszériája lágy és érzelmileg rezonáló felületekkel egészíti ki, amelynek célja a kreativitás fellángolása, valamint a környezettudatos családok és az innovációt kereső egyéniségek igényeinek kielégítése. Az EV5 magabiztos és méltóságteljes természete erőteljes sárvédőiben és széles vállvonalaiban minden szögből tükröződik, amelyek szilárd és egyedi sziluettet alkotnak. A hátratolt D-oszlopok tovább emelik az EV5 családbarát praktikumát, kiemelve a hátsó ülés és a csomagtartó tágasságát, miközben széles látómezőt biztosítanak.

A jellegzetes Kia dizájnelemek, mint például a széles orr és a tömör motorháztető, együttesen karcsú digitális „Tigris-arcot” alkotnak, amely elmossa a hagyományos hűtőrácsot és tiszta, erőteljes benyomást kelt. A frontrész külső kialakítását tovább javítva, az EV5 háromdimenziós „Signature Star Map Lighting” megoldást is megjelenít, amelyet nappali menetfények alkotnak. A csillagképek ihlette megoldás a lámpa vonala mentén dinamikus formákat jelenít meg, tovább hangsúlyozva az EV5 Tigrisarcának dizájnját.

Hátul a meghosszabbított és leengedett légterelő megőrzi a SUV jellegzetes profilját, miközben javítja az aerodinamikai hatékonyságot és jelzi az EV5 úttörő elektromos jármű státuszát, amely a biztonságos, fenntartható családi mobilitás új korszakának megteremtésére született. A technikás és kiterjedt alsó védőlemez tovább hangsúlyozza az EV5 robusztus és védelmező jellegét, míg a csomagtérajtó elválasztó csíkja éles, letisztult formatervezési jelzés. 

A Kia kutatásai bizonyították, hogy a millenáris háztartások elektromos hobbiterepjáróinak belső terét nemcsak egy olyan helynek tekintik, ahol biztonságosan és kényelmesen ülhetnek, amikor A-ból B-be utaznak, hanem egy további „helyiségnek”, ahol élhetik életüket. Ahhoz, hogy megfeleljenek ennek a kihívásnak, a Kia belsőépítészei teljesen újragondolták a jármű belső terét. További inspirációt merítve a nemrégiben bemutatott nagyobb EV9 hobbiterepjáróból, az EV5-öt olyan kiterjedt belső térrel ruházták fel, amely koncepciójában és kivitelezésében közelebb áll az otthoni társalgóhoz, mint egy hagyományos utastér.

Az EV5 utasterének formai részleteit gondosan válogatták, az általános kidolgozás pedig kifogástalanul került kialakításra azért, hogy olyan belső légkört teremtsenek, amely egyesíti a nyugodt jólét érzését, a személyes inspirációt és a tiszta családi szórakozást. Ez pedig még nyilvánvalóbbá válik gyenge fényviszonyok között, köszönhetően a műszerfal első részének változó hangulatvilágításának, amelyek az első és a hátsó ajtókárpitokban is megtalálhatóak.

Az EV5 (0-10) állítható fényerőt kínál a hangulatvilágításhoz azért, hogy a személyes hatást tovább fokozza. A vásárlók tíz, a Kia világítási szakértői által összeállított árnyalat közül, vagy összesen 64 szín közül választhatnak. Bekapcsolt állapotban a hangulatvilágítás észrevétlenül harmonizál a jármű vezetési üzemmódjaival, gyengébb fényviszonyok között elsötétül és finoman figyelmeztet, ha a jármű túllépi a sebességhatárt, így fokozva a vezető elkötelezettségét és tudatosságát.

Az EV5 lenyűgöző és kifinomult középső burkolata meghatározó formatervezési jellemzőként szolgál, miközben kategóriaelső gyakorlatiasságot és zökkenőmentes, intuitív utaskapcsolódást is kínál. Az olyan elemek integrálásának köszönhetően, mint az új generációs csatlakoztatott jármű Navigáció & Műszerfal (ccNC), illetve a fűtésvezérlők, az utasok ugyanolyan könnyedén választhatják ki a kívánt beállításokat, mintha otthonukban, kedvenc karosszékükben ülnének. 

A Kia 2023 második felében vezeti be az EV5 modellt, kezdetben Kínában, a további termékrészleteket pedig a Kia EV Napon – a márka EV-kínálatának és jövőképének szentelt rendezvényen – mutatják be. Az októberre tervezett eseményen a Kia azt tervezi, kibővíti a villamosításra vonatkozó globális vízióját.

Forrás: thenewsmarket.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei