A Hyundai N modelljei Dymag karbontárcsákat kaphatnak

Világelső alufelni-gyártóként a Dymag és stratégiai partnere, a kompozit anyagok specialistája, a Hankuk Carbon a jövőben a Hyundai-jal együttműködve közreműködnek az autógyártó N Performance termékeihez új karbon-hibrid keréktárcsák technológiájának kifejlesztésében.

A Dymag és a Hankuk Carbon együttműködésének első eredménye, az új keréktechnológia tovább erősíti a Dymag pozícióját vezető OEM-partnerként a globális autóiparban, és a Hyundai-jal a kapcsolat kezdetét jelzi, lehetővé téve a Dymag élvonalbeli innovációjának szélesebb körű alkalmazását, amely jelentős dinamikai fejlesztéseket biztosít a nagyteljesítményű járművek számára.

Az új, közös fejlesztésű N Performance karbon hibrid keréktárcsa prototípusát a közelmúltban a Goodwood Sebességfesztivál rendezvény Hyundai standján mutatták be, ahol az autógyártó bemutatta IONIQ 5 N nagyteljesítményű tisztán elektromos crossover modelljét is. A Hyundai vállalatával közösen fejlesztett egyedi formatervezésű és fejlesztésű új keréktárcsa teljes specifikációja a következő hónapokban fog megjelenni. 

A szénszálból készült kompozit felni külső felülete és a precíziósan megmunkált, kovácsolt fém középső résszel a Dymag szabadalmaztatott karbonhibrid keréktárcsája mindkét anyagból a legjobbat hozta ki, a hagyományos öntött alumínium kerékhez képest 40-50 százalékos súlymegtakarítással. A jelentősen csökkentett rugózatlan tömeg mellett a karbon hibrid keréktechnológia csökkenti a gördülési tehetetlenséget is és jobb merevséget és szilárdságot kínál.

„Nagyon örülünk annak, hogy a Hyundai-jal együttműködve fejlett, könnyű karbon-hibrid kerekeket fejleszthetünk az N Performance termékeihez. A Dymag és a Hankuk Carbon együttműködésének első eredménye, az új keréktechnológia tovább erősíti a Dymag pozícióját a globális autóipar vezető OEM-partnereként” – mondta Tom de Lange, a Dymag vezérigazgatója.

De Lang ezután hozzátette: „Ez egy hosszú és gyümölcsöző kapcsolat kezdete a Hyundai-jal, amely a világ autóipari vásárlóinak szélesebb közönségéhez juttatja el a vezető technológiánkat. A Dymag karbon hibrid kerekei számos előnnyel járnak a nagyteljesítményű járművek vezetői számára, szabadalmaztatott technológiánknak és hatékony gyártási módszereinknek köszönhetően az autógyártók számára is alacsony beruházási ráfordítással járnak. Bízunk benne, hogy hamarosan további OEM-megállapodásokat is bejelenthetünk.”

A Hankuk Carbon elnöke, Moonsoo Cho továbbá elmondta: „Nagyon izgatottak vagyunk a Dymaggal való kapcsolatunk nagyszerű kiindulópontja miatt. A Hyundai-jal való együttműködésre mindannyian nagyon büszkék vagyunk és arra, hogy ezzel a Dymag karbon hibrid keréktechnológiáját, amely jelentős teljesítmény- és esztétikai előnyöket kínál a nagyteljesítményű járművek számára, szélesebb közönséghez juttatja el. Együttműködésünk folyamatosan bővülni fog, hogy megfeleljünk és meghaladjuk globális autóipari partnereink elvárásait.”

Forrás: dymag.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei