A Hyundai idén kihagyja az IAA Mobility Show rendezvényét

Húsz év után idén ez az első olyan alkalom, amikor a Hyundai nem vesz részt az idén szeptemberben Münchenben, Németországban megrendezésre kerülő IAA Mobility nemzetközi autókiállításon, amely korábban Frankfurti Autószalonként a világ négy autókiállításának egyike volt. 

Iparági források szerint a Hyundai Motor Group meghozta a végső döntést az IAA Mobility kihagyásáról, amely szeptember 5. és 10. között Münchenben, Németországban fog megrendezésre kerülni. A Hyundai Motor Group összes leányvállalatai közül egyedül csak a Hyundai Mobis alkatrész- és részegységgyártó vállalat vesz majd részt az eseményen.

Európa legnagyobb autóipari kiállítása, amelyet minden páratlan évben rendeznek meg, a korábbi IAA Autószalonról 2021-ben nevezték át IAA Mobility Show-ra. Ezzel együtt a kiállítás helyszíne is változott, hiszen a rendezvény Frankfurtból Münchenbe költözött, a kiállítás fókusza pedig sokkal inkább az elektronikára, az IT-re és a mobilitástechnikára terjedt ki, mint a járművekre. 

A Hyundai eddig valamilyen formában mindig részt vett az IAA Mobility rendezvényén. Az autógyártó leginkább persze a Frankfurti Autószalon idejében szánt nagy hangsúlyt a rendezvénynek, ahol új modelleket és új stratégiák bejelentése kapott helyet. Németország Európa legnagyobb autópiaca, az IAA Mobility pedig az európai fogyasztókkal való találkozás legfontosabb helyszíne. A Hyundai legutóbb a 2021-es IAA Mobility Show alkalmával jelentette be széndioxid-semlegességi vízióját.

Az elmúlt években azonban a Hyundai változtatott stratégiáján és szelektíven vett részt a nagy nemzetközi autókiállításokon. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a kiállításokon való részvétel rendkívül költséges, különösen az autóbemutatók, amelyek azonban az utóbbi időszakokban egyre kevésbé népszerűbbekké váltak.

A Hyundai 2022 októberében a Párizsi Autószalonon sem vett részt, valamint az idei év elején a koreai autógyártó a januári CES 2023 kiállításon sem épített magának standot, jelenleg pedig azt is  fontolgatja, hogy a szeptemberi Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalont, amit mi Detroiti Autószalonként ismerünk, szintén kihagyja. Úgy tűnik tehát, a Hyundai már nem érdekelt abban, hogy a világ négy legnagyobb autószalonjának valamelyikén is részt vegyen.

Ehelyett a Hyundai saját színpadon kíván szerepelni azért, hogy hatékonyan tájékoztassa az érdeklődőket jövőbeli irányzatairól és új modelljeiről. Májusban a Hyundai az olaszországi Comói-tónál tartotta a Hyundai Reunion rendezvényét, ahol egy felújított Pony Coupé modellről rántották le a leplet. Július közepén pedig a vállalat bemutatta az N sportmárka első nagyteljesítményű IONIQ 5 N elektromos járművét a Goodwood Fesztiválon, amely az Egyesült Királyság legnagyobb autófesztiválja. Mindkét eseményen részt vett a Hyundai Motor Group elnöke, Eui-sun Chung is, ami nagy figyelmet vonzott.

Forrás: businesskorea.co.kr/

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei