A Hyundai önvezető buszt mutatott be a Koreai Nemzetgyűlésnek

A Hyundai Motor a dél-koreai Nemzetgyűlés területén elindította a RoboShuttle néven a mesterséges intelligencia (AI) és az autonóm vezetési technológia kombinációjának kísérleti szolgáltatását.

A Hyundai Motor és a Nemzetgyűlés Titkársága nemrég egy ünnepélyes tesztvezetést tartott a vezető nélküli RoboShuttle számára a szöuli Joido szigetén található Nemzetgyűlésen. Mindkét fél folyamatosan végzi a Nemzetgyűlés és a látogatói parkoló közötti közúti környezet javítását és az autonóm járművezetés kísérleti tevékenységét azóta, hogy tavaly novemberben aláírták a Nemzetgyűlés önvezető shuttle buszairól szóló szándéknyilatkozatot.

A Nemzetgyűlés területén üzemeltetett RoboShuttle a Hyundai Motor Solati (H350) platformjára épül, amely 10 utas befogadására alkalmas. A Nemzetgyűlés területét és a látogatói parkolót összekötő 3,1 km-es intervallumban két transzfer közlekedik 30 percenként folyamatosan hétköznap 10 és 16 óra között. Az összesen 6 megállóból álló útvonalra vonatkozó szolgáltatást a Nemzetgyűlés munkatársai és látogatói ingyenesen vehetik igénybe.

„Az új Joido szolgáltatási útvonallal a szöuli autonóm tranzitbuszjáratok újabb lépést tettek előre a fejlődés útján, bemutatva ezen technológiát a világnak – mondta Jong-jang Yoon, a Szöuli Fővárosi Önkormányzat Városi Közlekedési Hivatalának vezetője. „A további nappali és éjszakai útvonalakkal és szolgáltatásokkal az autonóm buszok közelebb visznek minket a jövőhöz" – folytatta Yoon.

A szolgáltatást elindító, a Városi Közlekedési Hivatalához tartozó Futurisztikus Haladó Közlekedési Osztály közölte, hogy a város legújabb autonóm buszjáratát Joido körzetében szélesebb körben is kiterjesztik. A bővítés a Nemzetgyűlésen túl a Joido és a Yeouinaru metróállomásokon, a terület központi busztranszfer platformján, valamint a déli Yeouido iroda- és lakóépületei között elhelyezkedő utcákon is működni fog.

A részleg azt is közölte, hogy októbertől sötétedés utánra is kiterjesztik a szolgáltatást, ami a maga nemében világelső. Az éjszakai járat a nyugat-szöuli Hapjeong metróállomás és a Szöul központjában található Heunginjimun-kapu közötti 9,7 kilométer hosszú útvonalon fog közlekedni éjféltől hajnali 5 óráig. A hatóság hozzátette, hogy az útvonal azokon a helyeken halad át, amelyeken különösen nagy az éjszakai tömeg, jövőre pedig egy nagy, autonóm elektromos busz segítségével kelet felé, a Cheongnyangni vasútállomás területéig is bővül az útvonal. 

Az első járaton Jin-pyo Kim, a Nemzetgyűlés elnöke utasként vett részt. Az út során Kim elnök elmondta: „A mobilitási ipar, például az önvezető autók, fontos üzletág Korea számára a jövőben és Korea jövője szempontjából a Nemzetgyűlésnek is támogatnia kell ezt a mobilitási iparágat." Hangsúlyozta egyúttal, hogy ki kell terjeszteni az okos városok által kínált lehetőségeket. Hozzátette: „Mivel a közbizalom csak akkor érhető el, ha a Nemzetgyűlés is teljes mértékben támogatja az autonóm vezetési technológiát, például a gyalogosok és az utakon közlekedő járművek között meggyőződnek annak biztonságáról." 


A RoboShuttle a Hyundai szabadalmaztatott, 4-es szintű autonóm járművezetési technológiáját tartalmazza. A 4-es szintű autonóm vezetés lehetővé teszi a jármű számára, hogy bizonyos kivételes helyzeteken felül a vezető beavatkozása nélkül érzékelje, értékelje és irányítsa a vezetési helyzeteket. „Ez a kísérleti szolgáltatás várhatóan hozzájárul az autonóm vezetési technológia fejlesztéséhez azáltal, hogy városi környezetben gyűjti az autonóm vezetési és közlekedési adatokat" – mondta Yong-hwa Kim, a Hyundai Motor vezérigazgatója.

A szolgáltatáshoz szükséges „TAP!" integrált önvezető mobilitási platformját a Hyundai Group globális szoftverközpontja, a 42dot fejlesztette ki a RoboShuttle számára. A rendszer a felhasználó részére testreszabott szolgáltatásokat kínál, például valós idejű jármű-helymeghatározást és becsült érkezési időre vonatkozó útmutatást, amikor az utasok egy erre a célra kifejlesztett alkalmazáson keresztül a fel- és leszállás helyét is megadják.

Forrás: kedglobal.com, koreatimes.co.krbudokaifighters.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei