A Hyundai Motorsport csapata kettős TCR győzelmet aratott Argentínában

A Hyundai Motorsport Vásárlói Versenyrészlegének pilótája, Michelisz Norbert a Kumho TCR World Tour hatodik fordulójában, Argentínában sikerült visszavennie vezető helyét a bajnokságban, miután a csapat az 1. futamon megszerezte a szezon harmadik kettős győzelmét.

Mikel Azcona egy drámai futam zárásaként a szezon első győzelmét aratta, amelyen hemzsegett a biztonsági autóktól. A spanyol pilóta nem kezdett jól a rajtvonalnál, de meg tudta őrizni harmadik helyét. Az első biztonsági autó érkezésekor a második helyre zárkózott fel, megállítva az előretörését, ám az újraindítást követően ismét jól irányzott támadásba lendült és gyorsan pozíciót szerzett Hyundai Elantra N TCR versenyautójának.

A kései második biztonsági autós periódus egészen addig folytatódott, amíg az óra nullához ért, ami egy kört jelentett a kockás zászlóig, amivel a nyitó futamot lezárták. Az előtte lévő Rob Huff nyomában Azcona nyomást gyakorolt és kihasználta, amikor Huff szélesre vett egy ívet és az utolsó kanyarokban elcsípte az első helyet.

Csapattársa, Michelisz Norbert a második helyről remekül kezdett és az első kanyarban a vezető pozícióig lőtt ki. Egy hátulról érkező érintkezés miatt a magyar pilóta az első kör végén szélesre vette az ívet, amivel három helyet lecsúszva a negyedik helyre esett vissza. Az első biztonsági autós periódus újraindítása után bátor mozgással címvédő riválisa belső ívére került és a harmadik pozícióért folytatott harcban megpróbálta elkapni Azconát. Egy további pozíciót is tudott javítani, amikor Huff szélesre vett egy kanyart, így másodikként lépte át a célvonalat.

A vasárnapi 2. futam jobb időjárási körülményeket hozott a pilóták számára, így több lehetőség nyílt a támadásra. Michelisz pontosan ezt tette: miután a kilencedik helyről jól rajtolt, négy pozíciót javított a nyitókörben, miután egy rövid biztonsági autós időszak következett. Amikor a verseny folytatódott, tisztán a negyedik helyig tört előre, ahol folytatta a verseny hátralévő részét. A dráma az utolsó körben történt, amikor címvédő riválisa megpróbálta a pálya piszkos részén megelőzni, elvesztette a tapadást, ami miatt Michelisz Hyundai Elantra N TCR versenyautója útjába került. A magyar pilóta minimális sérüléssel tovább tudta vinni az autót és a negyedik helyen végzett.

Azcona számára azonban ez a vasárnap egy feledni való versenynap volt. A nyitó kanyarban a nyolcadik helyről két pozíciót javított, de egy másik autóval történt ütközése miatt erősen érintkezett a fallal. A spanyol eleinte folytatni tudta a versenyt, ám miután a sorrendben visszacsúszott, az elszenvedett károk miatt a bokszba kellett vinnie az autót, hogy idő előtt feladja a versenyt.

Miután a 2. futamban megelőzte címvédő riválisát, Michelisz Norbi visszakerült a pilóták ranglistájának élére, míg Azcona a negyedik helyre esett vissza, miután a második futamban egyetlen pontot sem szerzett. A BRC Hyundai N Squadra Corse csapata szintén megőrizte második helyét a Kumho TCR World Tour konstruktőri bajnokságában.

„Gratulálok ügyfélcsapatunknak, a BRC Hyundai N Squadra Corse-nak a szezon harmadik, a Hyundai Elantra N TCR-rel a hétvégén Argentínában elért első-második helyezéséért, valamint Norbinak a pilóták ranglistájának újbóli vezetéséért” – mondta Andrea Cisotti, a Hyundai Motorsport Vásárlói Versenyrészlegének igazgatója. „Kihívásokkal teli hétvége volt ez a csapat számára, különösen a 2. futamban, de a szombati eredmény remek módja annak, hogy most két hónapos szünetre menjünk. A csapat és a Vásárlói Versenyrészlegünk együtt fog dolgozni az ausztráliai fordulók előtt annak érdekében, hogy a következő versenyt jól kezdhessék.”

„Kicsit trükkösen indult ez a hétvége, úgy tűnt, nem volt meg a tempónk, de a csapat nagyszerű munkát végzett a Hyundai Elantra N TCR fejlesztésében, így magabiztosan indultam a kvalifikáción” – mondta Michelisz Norbert a versenyhétvége után. „Nem volt könnyű, mivel a pályaviszonyok az időjárás miatt folyamatosan változtak, így nehéz volt hiba nélkül védekezni és előzni. Szerintem még trükkösebb volt, mint amilyennek kívülről látszott. De végeredményben sok fontos pontot szereztem a tabella szempontjából ezen a hétvégén, ami mindig is nehéz feladat volt egy ilyen pályán a körülöttünk lévő kemény küzdelmek mellett.”

„Egyszer fent, egyszer lent érzés volt a hétvége” – mondta Mikel Azcona. „Vasárnapig minden nagyon pozitív volt. A csapat fantasztikus munkát végzett a Hyundai Elantra N TCR modellel és minden alkalommal jó autót adott alám. A jó eredmény a kvalifikáción valóban segített bennünket az 1. futamon, ahol az első és a második helyen végeztünk, ezért nagyon örülök, hogy megszereztem a szezon első győzelmét. Sajnos ezek a jó érzések ott véget is értek, mert a második futam számomra túl rövid volt. A második kanyarban már befejeztem, miután a falba löktek. Csalódott vagyok, mert nagyon erősnek éreztem magam a verseny előtt, de a szezonnak még hosszú ideig tart és felépülhetünk ebből az eredményből.”

Forrás: hyundai.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei