A Hyundai a Casper Electric révén áttörést érhet el Japánban

A dél-koreai Hyundai Motor nemrég leplezte le eddigi legkisebb villanyautóját, a kiskompakt Casper Electric-et, amely méretével és képességeivel akár még Japánban is a márka slágerterméke lehet. 

A Hyundai Motor abban reménykedik, hogy legújabb, teljesen elektromos kisautója, a Casper Electric lehetővé teszi az áttörést a japán piacon, amely a koreai autógyártó számára eddig kemény diónak bizonyult. A Hyundai szerint a Casper Electric a június végétől július 7-ig megtartott Puszani Nemzetközi Mobilitási Kiállítás sajtónapján mutatkozott be először. A Casper Electric-et várhatóan jövőre dobják piacra Japánban, miután Koreában az idei év második felében kerül forgalomba.

A Hyundai még 2001-ben kezdett el személygépkocsikat árulni Japánban, de 2009-ben úgy döntött, hogy kivonul és más globális régiókra összpontosít, mivel a japán autópiacot a hazai márkák uralták, és nem voltak fogékonyak az importjárművekkel szemben. A múltbeli küzdelmek és viszontagságok ellenére a Hyundai 2022 májusában bejelentette, hogy visszatér a japán autószektorba, mivel a koreai autógyártó marketingstratégiáját az elektromos járművek piacára helyezte, amely Japánban még nem kapott nagy teret.

A Japán Automobil Kereskedők Szövetsége és a Japán Könnyű Motoros Jármű és Motorbicikli Szövetség adatai szerint tavaly 88 535 elektromos autót adtak el az országban, ami az összes új személyautó-eladás mintegy 2,2 százalékát teszi ki. A kiaknázatlan elektromos járműpiacot nullázva a Hyundai Motor japán marketingstratégiája az IONIQ 5 középméretű elektromos crossover és a Kona Electric kis crossoverre összpontosult. A Japán Autóimportőrök Szövetsége szerint azonban az idei év első öt hónapjában a Hyundai mindössze 317 autót tudott eladni.

A koreai autógyártó azt reméli, hogy a Casper jobban illeszkedik majd a piac igényeihez, mivel a japán sofőrök a mini járműveket előnyben részesítik, amelyek a személygépkocsi-piac több mint 30 százalékát teszik ki. A Hyundai szándéka, hogy a japán minijárművek piacát célozza meg az új kis villanyautójával, amelynek fotói már január óta megjelentek az internet japán oldalain.

„Úgy gondolom, hogy a Casper Electric lesz a Hyundai Motor legjobban fogyó modellje, miután Japánban forgalomba kerül” – mondta Pil-su Kim, a Daelim Egyetem autómérnök-professzora. „A hatótáv megnövekedett és a Casper Electric-nek olyan kialakítása van, amely a japánok számára megfelelő. Emellett a japán autógyártók jelenleg a hibrid autókra koncentrálnak, így a Hyundai Motor számára fontos, hogy elsőként vezető szerepet töltsön be a japán elektromos járművek szektorában.”

A Hyundai Motor adatai szerint a Casper Electric maximális hatótávja 315 kilométer egy feltöltéssel. Az autógyártó úgy véli, hogy a modell vezetheti az elektromos járművek népszerűsítését, mivel új szegmenst jelent az elektromos járművek között. 

Forrás: koreaherald.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését