A Hyundai a villanyautók akkuinak újrahasznosításáról is gondoskodik

A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Glovis leányvállalat nemrég szándéknyilatkozatot kötött a koreai EcoPro vállalattal, amelynek révén a két fél számos üzletágakban – köztük az EV akkuk újrahasznosításának automatizálása – fog együttműködni a jövőben. 

A Hyundai Motor Group logisztikai leányvállalata, a Hyundai Glovis és az EcoPro vállalat, amely Dél-Korea vezető villanyautó akkumulátoralkatrész-gyártója technológiájuk fejlesztése és az elektromos járművek akkumulátorainak újrahasznosításával foglalkozó üzletág globális hálózatának kiépítése érdekében fogott össze.

A két vállalat nemrég közös közleményben hozta nyilvánosságra, hogy 2024. májusának végén aláírták az üzleti együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot. Az eredeti megállapodás értelmében a partnerek különböző üzletágakban működnek együtt, beleértve az újrahasznosítási folyamatok automatizálását és a használt akkumulátorok ellátási lánc menedzsment rendszerének kiépítését is.

A Hyundai Glovis a Hyundai Motor Group két autógyártó zászlóshajó vállalata – a Hyundai Motor és a Kia vállalatok – által gyártott járműveket kezeli a globális szállításokhoz. A Hyundai logisztikai leányvállalata a Volkswagen AG és más globális autógyártók járműveit is kezeli, így ezek a cégek is a Hyundai ügyfeleinek tekinthetőek. 

A Hyundai Glovis jelenleg 52 logisztikai központot üzemeltet Dél-Koreában és 96 elosztóbázist Koreán kívül. A társaság 90 járműszállítóból álló flottájával évente mintegy 3,44 millió járművet szállít. Globális hálózatát kihasználva a Hyundai Glovis közölte, hogy előnyt kíván szerezni a használt elektromos járművek akkumulátorainak begyűjtésében, a hulladékakkumulátorok feldolgozási technológiájának biztosításában és a használt akkumulátorok ellátási láncának felépítésében.

Az EcoPro az EcoPro CnG leányvállalatán keresztül vesz részt az akkumulátor-újrahasznosítási üzletágban. Áprilisban a Hyundai Glovis bejelentette, hogy összesen 40 milliárd von (107 milliárd Ft) értékben szerződést írt alá logisztikai automatizálási rendszerek szállításáról a Korea Superfreeze és az EcoPro CnG vállalatok részére.

„Az EcoPro vállalattal kötött legutóbbi megállapodás révén az újrahasznosítási rendszer optimalizálásával és egy intelligens újrahasznosítási folyamat kialakításával vezetni fogjuk a koreai használt elektromos járművek akkumulátorok újrahasznosítási üzletágát” – mondta Kyoo-bok Lee, a Hyundai Glovis vezérigazgatója. Az EcoPro vezérigazgatója, Ho-jin Song hozzátette, hogy a Hyundai Glovis vállalattal kötött megerősített kapcsolatai növelik a vállalat versenyképességét a használt akkumulátor-ellátás és a nyersanyagok biztosítása terén.

Forrás: kedglobal.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését