A Hyundai megkezdte az IONIQ 6 gyártását Szingapúrban

A Hyundai Motor Group nemrégiben dobta piacra új IONIQ 6 modelljét Szingapúrban, amely mostantól helyben, a vállalatcsoport Innovációs Központjában (HMGICS) forradalmian új technológiával készül a korábban már bevezetett IONIQ 5 mellett.

A Szingapúrban 2023. eleje óta készülő IONIQ 5 és az IONIQ 5 Robotaxi piacra dobását követően az IONIQ 6 a legújabb sorozatgyártású elektromos modell, amely a Hyundai szabadalmaztatott, a HMGICS-nél használt, automatizált cellaalapú gyártóplatformját hasznosítja. A HMGICS, Szingapúr első és egyetlen intelligens villanyautó-gyártó létesítményében gyártott IONIQ 6 automatizált és intelligens cellaalapú gyártási platform előnyeit élvezi.

Ez lehetővé teszi a Hyundai számára, hogy gyorsan reagáljon a szingapúri autóvásárló ügyfelek sokrétű igényeire olyan fejlett technológiák segítségével, mint a mesterséges intelligencia, a robotika és a digitális iker megoldások a gyártás rugalmasságának biztosítása érdekében. Mind az IONIQ 5, mind az IONIQ 6 gyártása körülbelül 9,5 órát vesz igénybe ebben az üzemben.

 „Az IONIQ 5 és az IONIQ 5 robotaxi iránti érdeklődés és siker nyomán örömmel mutatjuk be következő szingapúri elektromos járművünket, az IONIQ 6-ot” – mondta Dr. Hyun Sung Park, a HMGICS vezérigazgatója. „Hiszünk abban, hogy az IONIQ A 6 magasabb minőséget és vezetési élményt kínál majd a szingapúri vásárlóknak, megkönnyítve az elektromos járművek elterjedését, és hozzájárul Szingapúr fenntartható ökoszisztémájához és mobilitási útjához.”

Az IONIQ 5-höz hasonlóan az ugyanitt készülő IONIQ 6 is elérhető lesz kétféle akkukapacitású változatban, valamint négy különböző felszereltségi szinten. Ezek az Inspiration (77 kWh), a Prestige (77 kWh), a Prestige (53 kWh) és az Exclusive (53 kWh). A Hyundai IONIQ 6-ot is készítő szingapúri gyár idén várhatóan eléri a 30 ezer darabos éves gyártási kapacitást. Az ázsiai autógyártó 400 millió szingapúri dollárt fektetett be jurongi gyártóüzemébe, a Hyundai Motor Group Szingapúri Innovációs Központjába.

A Hyundai első elektromos szedánjaként az IONIQ 6 áramvonalas sziluettel rendelkezik, amely lenyűgöző, 0,217 CD aerodinamikai együtthatóval és a 77,4 kWhs akkuval szerelt változat akár 614 km-es hatótávval (WLTP) büszkélkedhet. A Hyundai Electric-Global Modular Platformjára (E-GMP) épülő második modellje bőséges helyet kínál az utasok számára. Összehasonlításképpen: az ennek megfelelő IONIQ 5 modell azonos akkumulátorkapacitással 507 km hatótávra képes.

A helyi gyártású IONIQ 6 olyan továbbfejlesztett kapcsolódási funkciókat is kínál, mint a Bluelink és az OTA szoftverfrissítések. A Bluelink online hangfelismerést és számos kényelmes funkciót kínál, míg az OTA frissítések gondoskodnak arról, hogy a legújabb térképek és infotainment szolgáltatások mindig kéznél legyenek, csökkentve ezzel a kereskedésekbe látogatások szükségességét.

A Hyundai olyan partnerekkel dolgozik együtt Szingapúrban, mint a Schneider Electric és a P.UP mobiltöltő-szolgáltató azért, hogy támogassák az elektromos járművek számának növekedését a szingapúri utakon. A Hyundai Flexible Charging Credit kibővítette partneri kapcsolatait 17 Töltőpont-üzemeltetővel, hogy ezzel is javítsa az ügyfélszolgálati lefedettséget az egész szigeten.

A magánházban élő szingapúriak számára a Hyundai és a Schneider Electric három év termékgaranciát vállal a legújabb, meghosszabbított kábellel rendelkező otthoni töltő megvásárlásával. A P.UP szolgáltató havi öt ingyenes töltést biztosít, legfeljebb egy évig a Hyundai IONIQ 5 és 6 ügyfelek számára. Ezenkívül 12 hónapig ingyenes segélyszolgálatot is biztosít vészhelyzeti töltéssel, 12 V-os akkumulátorcserével és vontatással akár évente kétszer.

A Hyundai ügyfelei emellett Szingapúrban és a régióban, így Malajziában, Thaiföldön, Indonéziában, Vietnámban és Kambodzsában is igénybe vehetik a Charge+ szolgáltatást. A Hyundai és a Singapore Power Mobility (SPM) együttműködése tovább bővíti a célállomás töltési szolgáltatásokat.

Az IONIQ 5 és az importált IONIQ 6 közötti árkülönbség Szingapúrban egyértelműen megmutatja a helyi gyártás előnyeit. Az IONIQ 5 szabadidő-autó 186 800 szingapúri dollártól (kb. 49,8 mFt) indul Szingapúrban, míg az IONIQ 6 eddig importált változatának árai 262 000 S$-tól (kb. 69,9 mFt) kezdődnek.

Szingapúrban a járművek árai tartalmazzák a jogosultsági bizonyítvány (COE) költségét, amely az autó teljesítményétől függően 91 889 és 100 000 S$ között mozoghat. A helyben gyártott IONIQ 6 várható induló ára 192 150 S$ (kb. 51,3 mFt).

A Hyundai Szingapúr mellett Indonéziában is beindította a villanyautóinak helyi termelését. Az autógyártó a közelmúltban fejezte be az LG-vel közös akkumulátorgyártó üzemének elkészítését Indonéziában és továbbfejlesztette ellátási láncát. A Hyundai tisztán elektromos Kona modelljével kezdi meg a teljes ciklusú villanyautó-gyártást Indonéziában.

Forrás: hhardwarezone.com, autoapp.sg, teslarati.com, businesstimes.com.sg

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését