A Hyundai üzemanyagcellás pihenőbuszt adományozott a koreai tűzoltóságnak

A Hyundai nemrég egy üzemanyagcellás buszt adományozott a Csedzsu szigeti tűzoltóállomásnak, amelyet egy katasztrófa helyszínén pihenést elősegítő berendezésekkel láttak el.

Az adomány révén összesen nyolc darab ilyen speciálisan felkészített jármű 6,6 milliárd von (4,8 millió dollár) értékben kerül Dél-Korea különböző tűzoltóságaihoz. Az adományozási ceremónián a Hyundai Motor Group elnöke, Euisun Chung, Jae-hoon Chang vezérigazgató, Hwa-young Nam, a Nemzeti Tűzoltó Ügynökség főbiztosa, a Koreai Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, Il-joon Park és 30 tűzoltó vett részt.

„Nagyon tisztelem azokat a tűzoltókat, akik habozás nélkül belevágnak a harcba, hogy életeket védjenek” – mondta Chung az ünnepségen. „A Hyundai Motor alaposan átgondolta, mobilitási vállalatként milyen szerepet kellene betöltenie a tűzoltók biztonságának biztosításában és a tűzoltók kéréseit az igényeikre szabott járművekkel tükröztük.”

A Csedzsu szigetre kerülő jármű az első hidrogénüzemű üzemanyagcellás autóbusz, amelyet ennek a kezdeményezésnek a részeként adományoztak, összhangban a sziget azon elképzelésével, hogy 2035-ig elérjék a széndioxid-semlegességet. A környezetbarát buszt ideálisnak tartják terepen parancsnoki központként is, tekintettel Csedzsu jellegzetes természeti környezetére. A csedzsu-i tűzoltóknak hosszú készenléti időszakra van szükségük leginkább a tengeri mentéshez és a heves esőzések, tájfunok idején történő segítségnyújtáshoz, kevésbé a nagy erdőtüzek elfojtásához.

Az átadáshoz kapcsolódó „Got Your Back (Fedezlek) – Hidrogén üzemanyagcellás támogató busz a tűzoltók szolgálat közbeni pihenéséért” című kampányfilm– amelyet Peter Lee koreai-amerikai tűzoltó mesél el – rávilágít a tűzoltók által viselt kockázatokra. Az elhivatottságukra összpontosítva a film kiemeli az innovatív üzemanyagcellás jármű szerepének fontosságát a körülmények javításában, lehetővé téve a kollégák számára, hogy a fárasztó hőség után kicsit szusszanjanak.

A veterán tűzoltók arra biztatják fiatal kollégáikat, hogy tartsanak egy kis pihenőidőt az intenzív tűzoltás során, megerősítve annak szükségességét, hogy mások mellett saját maguk életét is értékeljék. Ezek az ajánlások rávilágítanak arra, hogy a Hyundai csoport ezzel az adományozással milyen mértékben járul hozzá az emberiség fejlődéséhez.

A tűzoltókat váltásban vonultatják be a nagyobb tűzesetekhez, 20-30 perces műveleti időközökkel. Pihenési idejük alatt a tűzoltók az üzemanyagcellás pihenőbuszban térhetnek kicsit magukhoz, a jármű üzemanyagcellájából pedig működés közben mindössze tiszta víz távozik. A jármű hangtalanul és vibrációmentesen működik, hogy optimális pihenő- és revitalizációs teret biztosítson.

A pihenőbuszt úgy tervezték, hogy javítsa a tűzoltók pihenésii környezetét és jellemzőit: U-alakú tárgyalótér kanapékkal, hogy közösségi légkört teremtsen és fokozza az interakciót, prémium dönthető ülések a kényelmes és pihentető körülményekért, kompakt főzőterület, amely a tűzoltók számára könnyű hozzáférést biztosít az ellátáshoz. 

Hidrogén és oxigén látja el energiával a Universe FCEV tüzelőanyag-celláját, hogy elektromos áramot állítsanak elő, táplálják a járművet és lehetővé teszik a tűzoltók számára a légkondicionálás, fűtés és egyéb funkciók használatát széndioxid-kibocsátás nélkül. Az üzemanyagcellás pihenőbuszt a Csedzsu-szigeti Zöld Hidrogéntermelő Komplexumban előállított zöld hidrogén táplálja, amely rávilágít arra, hogy a Hyundai csoport hogyan hoz létre egy hidrogénalapú ökoszisztémát, felgyorsítva ezzel a hidrogéntársadalom fejlődését.

„Csedzsu önkormányzatát nagyon érdekli a hidrogén és a tiszta energia, ezért nagyon alkalmas hely a hidrogénüzemű jármű adományozására” – tette hozzá Chung. „Ezeknek a buszoknak az üzemeltetésével értékes know-how-ra teszünk szert, amely lehetővé teszi más területek támogatását is. Azt tervezzük, hogy növeljük a támogatásunkat és bővítjük a projekteket, hogy a hidrogén a jövőben Csedzsu fő energiaforrásává váljon.”

Más buszokat Kangvonba, Észak-Gyeongszangba, Incshonba, Észak-Csollába, Ulszanba és Dél-Csungcseongba is szállítottak tavaly. Az autógyártó azt tervezi, hogy további járműveket adományoz Daegunak és Észak-Chungcheongnak is. A jármű a Hyundai Motor mobilirodájának vázán alapul, de testreszabott dizájnnal rendelkezik, amely tükrözi az élvonalbeli tűzoltók igényeit és magában foglalja a tűzoltóságok által igényelt specifikációkat is.

Forrás: koreajoongangdaily.joins.comhyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését