A Hyundai vezetője lett a Hidrogén Tanács új társelnöke

A Hidrogén Tanács nemrég bejelentette, hogy a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója, Jae-hoon Chang lesz az új társelnök, aki Sanjiv Lambához, a Linde vezérigazgatójához csatlakozik az elnöki pozícióban.

A két társelnök együtt szorosan együttműködik a Hidrogén Tanács vezérigazgató tagjaival, miközben a szervezet a következő fejezetébe lép, amelynek középpontjában a globális hidrogéngazdaság iránti potenciális kereslet felszabadítása, valamint a nemzetközi kereskedelem és a felgyorsult befektetések kereteinek megteremtése áll. Chang elnök-vezérigazgató Yoshinori Kanehana, a Kawasaki Heavy Industries, Ltd. elnökének helyét veszi át, aki az elmúlt két és fél évben társelnökként szolgált. Kinevezésére azt követően került sor, hogy a Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke, Eui-sun Chung 2019 januárja és 2020 júliusa között vezette a Tanácsot. 

A Hyundai Motor azóta elkötelezett a hidrogéntechnológiák fejlesztése iránt, amióta 1998-ban megalapította az üzemanyagcellás kutatási és fejlesztési részlegét. Folyamatos beruházásokkal és kutatásokkal a Hyundai Motor megerősítette vezető szerepét a hidrogén szektorban, többek között: Az üzemanyagcella-köteg önálló kifejlesztése 2004-ben, a világ első sorozatgyártású üzemanyagcellás Tucson ix35 FCEV 2013-ban, a Nexo, az első dedikált FCEV sorozatgyártása 2018-ban és a világ első sorozatgyártású Xcient Fuel Cell nagyteljesítményű hidrogénüzemű teherautó piacra dobása 2020-ban.

A 2024-es CES kiállításon a Hyundai Motor bemutatta terveit a HTWO hidrogén-üzemanyagcellás rendszer márkájának bővítésére. Az eredetileg 2020-ban bemutatott HTWO a Hyundai Motor Group teljes hidrogénértéklánc-üzletágát felöleli, beleértve a gyártást, tárolást, szállítást és hasznosítást. Májusban a Hyundai Motor a 2024-es Advanced Clean Transportation (ACT) Expón bemutatta hidrogén-vízióját és bemutatta egyesült államokbeli tiszta logisztikai üzletágát, amely változatos üzleti projektek révén folyamatosan megerősítette vezető pozícióját a hidrogén ökoszisztéma fejlesztésében világszerte. Emellett a svájci folttában a Xcient Fuel Cell tehergépjárművek futásteljesítménye a közelmúltban meghaladta a 10 millió km-es kumulatív távolságot, ami a világszínvonalú hidrogén-üzemanyagcellás technológia hosszú távú megbízhatóságának bizonyítéka.

A Hyundai Motor elnök-vezérigazgatójaként Jae-hoon Chang aktívan részt vett a hidrogéngazdaság létrehozásának előmozdításában és gyakorlati megoldások javaslataival rendelkezik a jövőbeli energiaátálláshoz. Új társelnöki szerepében a globális hidrogénenergia-igényről fog vitát folytatni és szorosan együttműködik a Hidrogén Tanács tagszervezeteinek vezérigazgatóival a globális kereskedelem és befektetések felgyorsítása érdekében.

„A Hidrogén Tanács kulcsfontosságú kezdeményezés a globális energiaátállási erőfeszítéseinkben” – mondta Jaehoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „Örülök, hogy kineveztek társelnöknek, és alig várom, hogy a többi hidrogén-vezetővel együtt dolgozhassak az innováció és a telepítés előmozdítása érdekében." 

A 2017-es davosi Világgazdasági Fórum éves találkozóján létrehozott Hidrogén Tanács egy vezérigazgató által irányított globális konzorcium, amely vezető vállalatokból áll, akiknek közös elképzelésük és ambíciójuk van a hidrogénről a tiszta energiára való átállás felgyorsítására. Megalakulásakor 13 tagvállalattal rendelkező Hidrogén Tanácsnak jelenleg több mint 140 tagszervezete van több mint 20 országban.

A Hidrogén Tanács június 10. és 12. között Berlinben tartott éves ülésén az Európai Unió több mint 200 vezérigazgatója és kormánytisztviselője a globális hidrogénipar képviseletében gyűltek össze, hogy megvitassák a hidrogénenergia fejlesztésének gyakorlati megoldásait. Amellett, hogy Chang elnök-vezérigazgatót nevezték ki a tanács társelnökévé, az esemény a „Cselekvő vezetés” témakörben kiemelte a hidrogén-ökoszisztémák kiépítésére irányuló együttműködés iránti megújult elkötelezettséget. 

Forrás: hyundai.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését