A Hyundai Creta Oroszország legnépszerűbb crossovere


Az oroszoknál mindössze néhány hete kapható Hyundai Creta forgalmazásának első hónapjában máris letaszította a kategória eddigi listavezetőjét a Renault Dustert.

A Hyundai Motor Manufacturing Russia augusztus elsején kezdte meg a Creta hobbiterepjáró sorozatgyártását, amely augusztus végén, a Moszkvai Autószalonon tartotta premierjét. A vállalat vezetői már akkor optimistán fogalmaztak és a kategória jövőbeli piacvezetőjének nevezték az új modellt.

Az elsődleges értékesítési adatok szerint a Hyundai képviselői egyáltalán nem túloztak akkor, amikor a Creta képességeiben rejlő lehetőségekről beszéltek. Az Európai Vállalatok Szövetségének (AEB) adatai szerint a Creta modellből 3 479 darabot vásároltak a forgalmazás első néhány hetében, miközben az elmúl hat hónapban piacvezetőnek tekinthető Renault Duster modellből csupán 3 463 darabot. Ráadásul miközben a francia konkurenst már 629 ezer rubelért meg lehet vásárolni, addig a koreai modell indulóára eléri a 750 ezer rubelt is.


A Hyundai képviselői szerint a Creta megjelenésével, árazásával és felszereltségével jelenleg a márka kínálatának legütőképesebb tagja. Az ügyfelek között különösen népszerű a Creta nagyobbik, kétliteres benzinmotorjával és automatikus váltóval szerelt fullextrás változata, amelynek ára 1,07 millió rubel. A modell iránti hatalmas népszerűségre tekintettel a Hyundainál biztosak abban, hogy az év végéig a Creta lesz a legnépszerűbb hobbiterepjáró Oroszországban.

A Hyundai tervei szerint a márkakereskedők idén nagyjából 20 ezer új Creta modellt értékesíthetnek, majd 2017-ben a teljes oroszországi értékesítés 30 százalékát már ez a modell teszi ki, ám az AEB adatai szerint ez az arány már most is 29,2 százalékos. A Creta modellt Oroszország mellett Kazahsztánba, Fehéroroszországba, Ukrajnába, Grúziába is szállítják, később pedig a Közel-Keletre is gyártanak majd ilyen modelleket.   


A Cretával a Hyundai az orosz piac egy nagyon fontos szeletét kaparintotta meg, ám ezen túlmenően a vállalat egyelőre nem kíván tovább terjeszkedni. A Creta mellett 2017 első felében megindul az új generációs Solaris sorozatgyártása is Szentpéterváron, ahol az üzem raktárkapacitását, gyártásoptimalizálását érintő további komoly fejlesztések is várhatóak.

Forrás: vedomosti.ru 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei