Kínában debütált az új Hyundai Accent


A Hyundai Motor a 2016-os Csengdu Autoszalonon mutatta be a Verna legújabb generációját, amely később Accentként jelenik majd meg a világpiacon. 

Akárcsak az előző nemzedék esetében, most is Kínában mutatta be a Hyundai a helyi piacon Verna néven forgalmazott kompakt kisautóját. Ez az új modell később azonos néven megjelenik majd Indiában, Oroszországban Solaris néven, míg Accentként a koreai mellett többek között az amerikai piacra is eljut majd.


Az új Hyundai Accent 4 380 mm hosszú, 1 728 mm széles és 1 460 mm magas, miközben tengelytávja 2 600 mm. Az autó teljesen új formatervét a Folyékony Szobrászat 2.0 stílusirányzata határozza meg, amelynek keretében hatalmasra nőtt a hatszögletű hűtőmaszk, karcsúbbakká váltak a LED nappali menetfényekkel kombinált fényszórók, a sportosra húzott első lökhárítóba pedig szögletes ködlámpák kerültek. Az átalakult hátsó traktusban új LED hátsó lámpa és integrált hátsó légterelő került.


A tavaszi Verna tanulmány után ezúttal a belső teret is megmutatása, ahol a műszerfal formaterve a nagyobb Elantrához igazodik. Az Accent kínai változatának fekete műszerfalán ezüst betétet kapott a középkonzol ésa légbeömlők, az autó felszereltségéhez pedig olyan elemek tartozhatnak, mint az automata klíma, a 8 colos érintőképernyő, vagy a kulcsnélküli rendszer. 


Az új Hyundai Accent Kínában egy 1,4-es 100 lóerős és egy 1,6-os 123 lóerős benzinmotorokkal kerül forgalomba. Alapáron hatfokozatú kézi váltó jár az autóhoz,de felárért hatfokozatú automata váltó is elérhető lesz. A világpiacon várható emellett egy 1,6-os CRDi dízelváltozat megjelenése is, amihez egy hétfokozatú duplakuplungos automata váltó is rendelhető lesz.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei