A Santa Fe a legnépszerűbb Hyundai Amerikában


A Hyundai Motor America bejelentette, hogy rekordszintű augusztusi értékesítési eredményéhez az is hozzájárult, hogy a múlt hónapban több Santa Fét értékesítettek, mint Sonatát.

A Hyundai amerikai kínálatában már évek óta a Sonata és kisebb testvére, az Elantra voltak a legnépszerűbb modellek, amelyekből gyakran kétszer annyit adtak el, mint a harmadik helyen álló modellből, ám ez most megváltozott. A vállalat észak-amerikai üzeme, ahol eddig kizárólag Sonatákat és Elantrákat termeltek, két hónapja már kevesebb ilyen limuzint állít elő, hiszen júniusban megkezdték a Santa Fe Sport sorozatgyártását is. Ez utóbbi a júliusi gyártási mennyiség 17 százalékát tette ki, amely augusztusra további 3 százalékkal növekedett.

Ez persze nem véletlen, hiszen az Egyesült Államokban újra a hobbiterepjárók a legnépszerűbbek. A Hyundai Motor America tájékoztatása szerint csak a Santa Féből összesen 15 176 darabot vásároltak az amerikaiak augusztusban, vagyis 300 darabbal több ilyen terepjáró fogyott, mint Sonata. Amennyiben éves szinten nézzük, a Santa Fe értékesítési eredménye idén 69 százalékkal szárnyalja túl a tavalyi eredményeket.  


„A hobbiterepjáróink erős teljesítményének köszönhetően rekordszintű augusztusi eredményt értünk el” – mondta Derrick Hatami, a HMA értékesítési vezetője. „Az elmúlt hónapok eseményei folytatódnak, ahogyan a nyár a végéhez közeledik.”

A terepjárókra éhes amerikai autópiacon a vásárlók egyre inkább elfordulnak a limuzinoktól és nagyobb autókra vágynak. A Hyundai éppen ezért 52 millió dolláros beruházással beindította a Santa Fe Sport termelését az alabamai gyáregységében is. A HMA közleménye szerint a jövőben is odafigyelnek a piaci változásokra és aszerint változtatják a gyártott autók mennyiségét.

Forrás: montgomeryadvertiser.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei