Egymillió Hyundait exportáltak Törökországból


A Hyundai Motor törökországi leányvállalata 14 év alatt összesen egymillió új autót szállított külföldre, a jubileumi autó egy olyan i20 volt, amely a Karib-szigetekre kerül.   

A Hyundai Motor elsőként 1990-ben lépett a török autópiacra, majd 1997-ben hozták létre saját gyáregységüket a török Izmit iparvárosban. Ezt követően 2002-ben indult az első külföldi szállítmány, amely a Hyundai H-1 kisteherautókból állt. A Hyundai ma már Törökország legnagyobb autóexportőre, amely termelésének 80 százalékát külföldi megrendelésre gyártja, amelynek bevétele eléri a 23 milliárd dollárt.   


Az exporttevékenység fejlődése egyben a koreai márka felemelkedésének is kiváló mérőszáma. Az első évben 4 500 darab Hyundait szállítottak külföldre, amelyből 20 millió dollár bevételük keletkezett, míg a évente 2 milliárd dollárnyi bevétel származik ugyanebből a tevékenységből. Ezzel együtt az elmúlt 14 év során jelentősen bővült a gyártókapacitás, amely ma már eléri a 245 ezres éves darabszámot, így az itt készülő i10 és i20 modellekből 2015-ben 201 ezer darabot külföldön értékesítettek.  


„Termelésünk 90 százalékának exportálásával ez a vállalat Törökország autóiparának legnagyobb exportőre” – mondta Önder Göker, a Hyundai Assan vállalat vezetője. „Eddig összesen egymillió autót szállítottunk az Európai Unió mellett olyan országokba, mint Hong-Kong, Martinique, vagy a Karib-térség, de nemrég megkezdtük autóink exportálását Dél-Afrikába is. Nagyon büszkék vagyunk arra, amit 14 év alatt elértünk és arra, hogy ezzel jelentős mértékben hozzájárultunk az ország gazdaságához.”


A Hyundai Assan további növekedést tervez a koreai anyavállalat befektetéseinek és új modelljeinek köszönhetően, hiszen a Hyundai Motor számára rendkívüli jelentőséggel rendelkezik a gyár, ahonnan az i10 és i20 modellek legnagyobb számban az európai piacokra kerülnek. Az üzemben jelenleg óránként 39, naponta 838 új autó gördül le a futószalagokról.

Forrás: aksam.com.tr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei