Készül a Hyundai Sonata frissítése


A Hyundai mérnökei már dolgoznak a Hyundai Sonata ráncfelvarrásán, amelyből akár N szériás sportváltozat is készülhet.

A kémfotósoknak sikerült nemrég lencsevégre kapniuk a Hyundai Sonata álcázott tesztpéldányait, amely arra utal, hogy a vállalat mérnökei már elkészültek a középkategóriás limuzin új változataival, amelyek a tesztelés után legkorábban várhatóan a jövő év második felében mutatkozhatnak be.  


A fotók alapján persze nem sok mindent lehet megállapítani a Sonata várható külső módosításairól, az azonban egyértelműen látszik, hogy többféle változat is készül majd az autóból. Ezek közül talán a legizgalmasabb a mostani Turbo változatnál erősebb sportmodell, amely akár a Sonata N kivitele is lehet.  


A Soanta új frissített változata megújult hűtőmaszkot kap majd, amelynek lamellái a mostaniakénál is lejjebb húzódik, de mások az átalakított fényszórók, amelyek alá a mostani márkaarculatnak megfelelő függőleges LED nappali menetfények kerültek.. hátul is más a lámpatestek rajzolata, amelyek mellett minden mást eltakartak a szem elől.


A sportos változatban szintén megtaláljuk az új fényszórókat és nappali menetfényeket, itt viszont a hűtőmaszk lamellái helyett nagyobb, méhssejtmintájú hűtőmaszk került, amellyel nyilván jobb a nagyobb teljesítményű motor hűtése. Hátul a mindkét oldalon kivezetett kipufogócsövek árulkodnak a nagyobb teljesítményszintről.


Ezen a ponton még egyáltalán nem világos, hogy az új nagyteljesítményű változat a jelenlegi 245 lóerős és 353 Nm nyomatékú Sonata 2.0T utódja lesz, vagy esetleg valami vadonatúj, N szériás változat. Albert Biermann, a Hyundai N szériás autóiért felelős vezető nemrég azt mondta, az Európának szánt i30 N bemutatása után viszonylag gyorsan egy globális N szériás limuzin érkezhet.    

A Hyundai már bejelentette, hogy a 2017-es modellévre apróbb módosításokkal továbbra is az eredeti Sonata modellt gyártja, így a frissített változatok várhatóan a jövő év vége felé, 2018-as modellként mutatkozhatnak be a világpiacon.   

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei