Ötajtós sportlimuzin készül a Hyundai i30-ból?


A Hyundai új i30 modelljének bemutatóján ízelítőt mutattak a kompakt típuscsalád eljövendő modelljeiből, amelyek között egy eddig még soha nem látott változat is felbukkanhat majd.   

A Hyundai szeptember elején mutatta be a világnak új kompakt i30 modelljét, amely főként Európában számít a koreai márka egyik kulcsfontosságú modelljének. Az ünnepélyes bemutatón Peter Schreyer, a Hyundai csoport formatervezési elnöke nemcsak az aktuálisan bemutatott ötajtósról, hanem az arra épülő további modellváltozatokról is szót ejtett.


„Az ötajtós változat a család első tagja, amely család termékei az emberek eltérő igényeihez igazodnak majd, így az eleganciára, a praktikumra, vagy éppen a sportos érzelmekre fókuszálnak majd” – mondta Schreyer az ötajtós modell európai premierjére érkezett nemzetközi újságíró média előtt.  


Miközben pedig beszélt, a mögötte lévő hatalmas kivetítőn három modell sziluettje jelent meg. „Amennyiben közelebbről szemügyre veszik a grafikát, bepillanthatnak az i30 család jövőbeli terveibe. Csak használják a képzeletüket.” – mondta sokat sejtetően Schreyer.


Amikor az újságírók arról faggatták, hány i30 változat kapott eddig zöld utat, Schreyer egyáltalán nem tért ki a válasz elől: „Karosszériából három.” A formatervezési vezető azt is elárulta, hogy ebben az ötajtós az egyik, ám azt kiemelte, hogy a jövőre bemutatkozó nagyteljesítményű N változat nem tartozik ide.


A többiről ugyan nem ejtett szót, de a grafikát látva egyértelműnek látszik, hogy a második egy kombi lesz, amelynek az ötajtósnál hosszabb hátsót és nagyobb csomagteret rajzoltak. A harmadik modell pedig az eddigi háromajtós Coupe örökébe léphet, ám annál lényegesen alacsonyabb, sportosabb vonalvezetéssel. Ráadásul a Hyundai belső forrásai szerint ez a változat nem három-, hanem ötajtós karosszériát kap majd.   



Amíg az viszonylag biztosnak tekinthető, hogy az i30 kombi változata jövő év elején, minden bizonnyal a Genfi Autószalonon tartja majd világpremierjét, addig az új kupéról semmi további információ nem áll rendelkezésre. Az azonban biztosnak látszik, hogy az Európának szánt változatok gyártása továbbra is a csehországi Nosovicében található gyárban zajlik majd.

Forrás: carsguide.com.au 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei