Csökkentik a Hyundai Aslan termelését


A Hyundai Motor azt fontolgatja, a kereslet visszaesése miatt csökkentik az Aslan nagykategóriás limuzin termelési mennyiségét. 

Az Aslan modellt még 2014-ben mutatták be Dél-Koreában azzal a céllal, hogy a vállalat még nagyobb választékot tudjon kínálni a limuzinok iránt fogékony hazai célközönségének. Az autó ugyanis méretében az elsőkerék-meghajtásos Grandeur és a hátsókerekes (Hyundai) Genesis közé illeszkedik, padlólemezét és technikai adottságait előbbitől örökölte.

Az autó azonban nem hozta meg a várt népszerűséget, amelyért elsősorban visszafogott semmitmondó formája okolható. A vállalat szerint az Aslan modell iránti kereslet 80 százalékkal esett vissza az idei év első felében, a havi átlagos értékesítési mennyiség 168 darab volt. Ezzel szemben, amikor az eladások csúcson voltak, egy hónap alatt akár ezer Aslan is elkelt.


A vásárlók azonban az utóbbi időszakban elfordultak az Aslantól és helyette inkább a konszerntárs újabb Kia K7 modelljét, vagy rivális külföldi gyártók limuzinjait részesítik előnyben. 

Mindezek ellenére a Hyundai Motor nem adja fel az Aslan modellt és azt közölte, már dolgoznak az autó modernizált változatán, amely vonzóbb külső megjelenésével és modern kényelmi és biztonsági felszerelésével újra népszerűvé teheti az autót, ezért annak bemutatásával a gyártási mennyiséget ismét a normál szintre kívánják emelni.

Az Aslan ráncfelvarrott változata hamarosan bemutatkozhat, hiszen a vállalat azt is közölte, elegendő készletekkel rendelkeznek a modellből az új változat bemutatásáig.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei