Húszmillió Hyundai készült a BRIC országokban


A Hyundai csoport bejelentette, hogy Brazíliában, Oroszországban, Indiában és Kínában, ismertebb nevükön a BRIC országaiban a csoport összesen 20 millió autót gyártott eddig.

Brazíliában, Oroszországban, Indiában és Kínában, angol rövidítésük után a BRIC országaiban a Hyundai csoport 12 gyártóüzeme 1998 és 2016 első félévének vége között összesen 20,6 millió autót állított elő. Ezek közül természetesen Kína, a világ legnagyobb piacán gyártották a legtöbbet, 12,17 millió járművet, amelyet 6,7 millióval India követ, míg a harmadik helyen Oroszország 1,14 millió és negyedikként Brazília következik 620 ezer autóval.


A négy leggyorsabban növekvő fejlődő piacon az eladások a kibocsátás 88 százalékát fedik le, amely azt is jelzi, hogy a vállalat fejlődő országokba fektetett bővítési beruházásai sikeresek voltak.  


A Hyundai Motor elsőként Indiában állított fel gyártóüzemet 1998-ban, míg Kínában 2002-ben. a csoport 2011-ben nyitotta meg összeszerelő üzemét Oroszországban, amelyet 2012-ben követett a brazil gyártósor megnyitása.


Az adatok azt is mutatják, hogy a BRIC országok piacain a termelés a teljes csoport külföldi termelésének egyharmadát jelentik, ami egyben azt is jelenti, hogy a csoport igen jelentősen függ a BRIC országokban jelentkező kockázatoktól. Oroszország és Brazília lassuló gazdasága, az alacsonyabb olajárak és az árfolyamváltozások jelentős kockázatot jelentenek az ottani autógyártók számára.  

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei