Újabb kémfotókon a Hyundai Grandeur


A néhány régióban Azera néven is ismert Hyundai Grandeur limuzin új generációját intenzíven tesztelik, hogy a márka új zászlóshajójaként jövőre már a márkakereskedésekbe is megérkezhessen.

A Hyundai új Grandeur limuzinja minden olyan lényeges formai elemet tartalmaz majd, ami a jövő Hyundai limuzinjait meghatározza majd. „Így kell minden Hyundainak kinéznie” – mondta sokat sejtetően Peter Schreyer a következő generációs modellek formatervéről. „Persze, sok fejlődést lehet majd észrevenni az új generációkon és a modellfrissítéseken.”


Elsőként ezt a szemléletet meg lehet majd figyelni az új generációs Grandeur modellen, amely az Equus és a Genesis modellek különválása után a vállalat zászlóshajójává vált. Éppen ezért most a Hyundaion a sor, hogy bizonyítsa vásárlóinak, hogy képes jó minőségű felső kategóriás modelleket gyártani.


Sajnos a Grandeur prototípusának minden szegletét ezúttal is vastag álca fedi, ami megnehezíti, hogy bármilyen formai egyediséget meg lehessen állapítani az új generációról. Annyi azonban látszik, hogy a mosntanitól eltérő a fényszórók rajzolata és nagyon valószínű, hogy az i30 modellt követve a Grandeur modellen is megjelenik az új ívelő hűtőmaszk.  


Oldalt új mintázatú könnyűfém keréktárcsák tűnhetnek fel, de itt is látszik az a krómozott vonal, amely korábban az első fényszóróktól egészen a hátsó ablaküvegig húzódott, most az A oszlopoknál kezdődik és végigmegy az oldalablakok vonalában. A krómozás a C oszlopon nagyobb terjedelmet kapott, amivel a kiegészítő ablak egészen más formát öltött. Az oldalsó tükrök is új formát viselnek, amelyek alján krómozott vagy ezüstös betét is helyet kapott. Az autó hátuljáról azonban végképp keveset lehet megtudni, így arra számíthatunk, hogy a korábbi stílusirányzat folytatódik, itt csak kisebb stilisztikai változások lehetnek.    


A belső térről azonban egészen jó rálátásunk lehet, mivel a tesztelők a műszerfalnak csak egy részét takarták el. Itt elsőre szemet szúr az a hatalmas táblagépszerű középső érintőkijelző, amely nagyon hasonlít a most bemutatott i30-nál látott egységhez, amelynek jobb oldalán szokatlan a kicsiny analóg óra. Szintén az i30-hoz hasonló elhelyezést kaptak a kijelző alá pozicionált légbeömlők, amelyek alatt vélhetően az audiórendszer és a klímaközpont kezelőszervei kaptak helyet.


Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy az új Grandeur pontosan milyen motorokkal kerül majd forgalomba, az azonban biztos, hogy marad az elsőkerék-meghajtás. A mostani változatok 3,3 literes V6-os, illetve dízel és hibrid hajtáslánccal is elérhetőek, így várhatóan ezek finomításával érkezhet az új modell valamikor 2017 vége felé.

Forrás: thekoreancarblog.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei