Novemberben érkezik a Hyundai Creta Brazíliába


Újra felbukkant a Hyundai ix25/Creta egyik prototípusa Brazíliában, ahol várhatóan még idén a nagyközönségnek is bemutatják az autót.

A Hyundai ígérete szerint az ix25/Creta a fejlődő piacok számára készült és mint ilyen, már be is mutatták Kínában, majd Indiában, augusztustól pedig már a vállalat oroszországi üzemében is készül az autó. Az autó sikertörténete Oroszország mellett várhatóan Brazíliában is folytatódik majd, a legújabb kémfotók tanúbizonysága szerint a Hyundai helyi mérnökei intenzíven tesztelik a kisterepjáró prototípusait.


Az új Hyundai kisterepjáró várhatóan a novemberi Sao Paulói Autószalonon tartja majd premierjét, egyelőre azonban nem tudni, milyen néven. A Hyundai Motor Brasil marketingigazgatója, Cassio Pagliarini ugyanis egy korábbi interjúban úgy fogalmazott, egyelőre nem tudják, hogy az új modellt ix25 vagy Creta néven mutassák-e be.   


Brazil lapértesülések szerint a Hyundai új kisterepjáró helyi piacra készített változata megkapja a HB20 1,6 literes etanollal is működő motorját, amely 128 lóerő és 162 Nm leadására képes. Az autóhoz hatfokozatú manuális mellett hatfokozatú automata váltóművet is kínálnak majd. 


A brazil és egyéb latin-amerikai piacok számára a Hyundai kisterepjáró a vállalat saját Piracicaba gyártóbázisán készül majd, ahol eddig kizárólag a HB20 különböző változatai készítették.

Forrás: indianautosblog.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei