Különleges marad az új Hyundai Veloster


A Hyundai Veloster következő generációja megkapta végleges karosszériáját, amely 2+1 ajtós megoldásával megőrzi a mostani egyediségét.

A Velostert még a 2011-es Detroiti Autószalonon mutatta be a Hyundai és még azon a tavaszon megkezdték az autó hazai forgalmazását, majd ezt követően az év második felében megjelent Észak-Amerikában is, ahol a típus azóta is népszerűnek számít. Habár Európában azóta a legtöbb piacon befejezték a Veloster értékesítését és néhány pletyka szerint kérdésessé vált a modell jövője, a Hyundai mégis belefogott a következő generáció fejlesztésébe, amelynek eredménye a mellékelt képeken is látható.


A fotókon szereplő autó mérete és formája alapján egyértelműen egy Veloster prototípus, amelyen az erős álcázás ellenére is tisztán látszik, hogy a következő generációs modell is 2+1 oldalajtós megoldással rendelkezik, hiszen a vezetőoldali ajtó mérete nagyobb, mint a másik oldalon. Az autó könnyűfém felnijeinek formája is hasonló, mint amit a jelenlegi modelleken látni lehet.

Az álcázás miatt persze nem sok minden látható az új Veloster formavilágából, ám az autó frontrészén minden bizonnyal megjelenik az új Hyundai stílusjegy, az ívelő hűtőmaszk. Az új i30-on debütált jellegzetességhez hasonlóan itt is nagy méretű, egybefüggő hűtőmaszkot rajzoltak a tervezők a Velosterhez, így eltűnt a lökhárító alsó részének korábbi második hűtőrács eleme. A lökhárító alsó részén egy vörös csík húzódik, a fényszórókban pedig kettős projektorok világítanak, amelyek belső oldalára költöztek az indexek.    


A korábbi generációhoz hasonlóan az új Velosterben is középen lesz a kipufogó kivezetése, most azonban nem lesz keret a dupla cső végén. Amit még észre lehet venni, az az átalakult hátsó lámpatest, amelyet már nemcsak a karosszéria hátsó szegletébe pozícionáltak, hanem sokkal szélesebb és beljebb nyújtózik a csomagtérajtó felé.     

Egyelőre sajnos nincsenek fotók az új Veloster utasteréről, mivel a prototípus műszerfalát gondosan betakarták az autót tesztelő mérnökök. Nincs arról sem információnk, hogy az új Veloster milyen motorokkal jelenik majd meg, de a Hyundai mostani lépései alapján nem lenne nagy meglepetés, ha az 1,6 T-GDI 200 lóerő körüli változata mellett az 1,4-es vagy akár az egyliteres turbómotor is megjelenne a kínálatban.


Az új Hyundai Veloster legkorábban a jövő év végén mutatkozhat be Dél-Koreában, míg a Amerikában minden bizonnyal a 2018-as Detroiti Autókiállításon tartja majd premierjét.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei