A Hyundai bemutatta a vadonatúj IONIQ 6 formavilágát

A Hyundai Motor ma hivatalosan is bemutatta a várva várt IONIQ 6 áramvonalas és időtlen formavilágát, amely a vállalat tisztán elektromos IONIQ modellcsaládjának második modelljeként júliusban tartja világpermierjét. 

A Hyundai elektromos Prophecy tanulmánya által ihletett IONIQ 6 modellt letisztult, egyszerű vonalak és tiszta aerodinamikai forma jellemzi, amelyet a Hyundai formatervezői Érzelmi Hatékonyságnak neveznek. Az IONIQ 6 tipológiája és körültekintően kialakított belső tere az elektromos mobilitás új korszakának sziluettjét testesíti meg, míg az Etikai Egyediség átfogó dizájntémája a Hyundai vevőközpontú elkötelezettségét tükrözi az energiahatékonyság és a környezeti felelősségvállalás iránt.

„Az IONIQ 6 összeköti a funkcionalitás érzelmi konvergenciáját az esztétikával” – mondta SangYup Lee, ügyvezető alelnök és a Hyundai Design Center vezetője. „A jellegzetes, áramvonalas kialakítás a mérnökök és a formatervezők szoros együttműködésének eredménye, amelynek középpontjában a részletekre iránti megszállott figyelem és az ügyfélközpontú értékek állnak. Az IONIQ 6-ot azért hoztuk létre, mert egy olyan teret tartottunk szem előtt, amely mindenki számára személyre szabott helyet kínál." 

Az IONIQ 6 egyediségét az energiahatékonyság és a fenntartható anyaghasználat révén éri el. Az IONIQ 6 kialakítása már az alapoktól kezdve emberközpontú volt, a belső teret a külső formával egyidejűleg fejlesztették. Erőfeszítéseket tettek a belső tér első és hátsó részének maximalizálására és optimalizálására, ami egyedi, áramvonalasabb sziluettet és tágas belső teret eredményezett.

A díjnyertes IONIQ 5 crossoverhez hasonlóan az IONIQ 6 is a Hyundai Look formatervezési stratégiáját valósítja meg, amely minden modellnek olyan egyedi megjelenést kölcsönöz, mint a sakkfigurák a táblán. Az ügyfélközpontú irányvonalat követve a Hyundai a változatos életstílusokat szem előtt tartva tervez, nem pedig egy olyan stílust erőltet, amely mindenhez illeszkedik.

Az IONIQ 6 egy áramvonalas villanyautó, amely az Érzelmi Hatékonyság gondolatát valósítja meg azáltal, hogy a vásárló esztétikai és funkcionális igényeit egyszerre elégíti ki. Az aerodinamikailag megformált sziluett egyszerű, mégis érzéki ívekkel új tipológiát kínál az elektromos járművek mobilitási korszakához. 

Az IONIQ 6 légellenállási együtthatója rendkívül alacsony, mindössze 0,21, ehhez hozzájárul az alacsony orr, az aktív első légterelők és az opcionális vékony digitális oldalsó tükrök. Az IONIQ 6 irigylésre méltó légellenállási adottságait tovább segíti az elliptikus, szárnyas légterelő, az enyhe csónakalakú hátsó szerkezet és a hátsó lökhárító mindkét oldalán elválasztó elemek. A jobb légellenállás elérésére való törekvés még az autó alatt a futómű teljes burkolatán, az optimalizált légterelőkön és a csökkentett kerékív-réseken is megmutatkozik. Az IONIQ 6 több mint 700 paraméteres pixelt is integrált különböző helyeken, például a fényszórókban, a hátsó lámpákban, az első szenzorokban, a szellőzők díszítésében és a középkonzol kijelzőjében azért, hogy megerősítse az IONIQ márka identitását az járműben.

A hátsó szárny Parametrikus Pixel Féklámpája (Parametric Pixel High-Mounted Stop Lamp – HMSL)  szemet gyönyörködtető fényáradatot bocsát ki, ha a vezető benyomja a fékpedált. Az IONIQ 6 egyediségének további kiemelése érdekében az újratervezett Hyundai „H” jelvényt a jármű elején és hátulján helyezték el.

Az IONIQ 6 gubószerű belső tere kényelmes búvóhelyként és személyes térként is szolgál, tele praktikus funkciókkal és fenntartható anyagokkal azért, hogy elősegítse a tudatos, környezetbarát mobilitási élményt és életmódot. A Hyundai Motor Group elektromos moduláris platformja (E-GMP) lehetővé tette a tervezők számára, hogy elöl és hátul is elnyújtsák a belső teret, hogy optimalizált lábteret és tágasságot teremtsenek, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy kényelmesen elhelyezkedhessenek a járműben. A platform teljesen sík padlót is lehetővé tett, ami növeli az autó kiterjedtségét.

A felhasználó-központú belső felépítést jól példázza az ergonomikus kialakítású vezérlőegység, amely központi helyen került elhelyezésre, hogy csökkentse a figyelem elterelését és ösztönözze a biztonságos, intuitív vezetést. A moduláris érintőképernyős műszerfal egy 12 colos, teljes érintőképernyős infotainment kijelzőt és ugyanekkora digitális műszeregységet tartalmaz. A híd típusú középkonzol kényelmes és bőséges tárolási lehetőséget biztosít az autóban.

A kétszínű hangulatvilágítás általános megvilágítást biztosít éjszaka az IONIQ 6 belső terében. A felhasználók 64 féle szín és hat kettős színtéma közül választhatnak, amelyeket színszakértők fejlesztettek ki azért, hogy a vezetők és az utasok nyugodtan és kényelmesen érezzék magukat. A kormánykeréken található 4 pontos interaktív pixel lámpák könnyű kommunikációt tesznek lehetővé a vezető és a jármű között. Az első ajtók gombjainak eltávolítása több teret és még több tárolóhelyet biztosított. Az átlátszó díszítések a műszerfalon, az ajtó tárolózsebén és a konzol alsó borításán tovább hangsúlyozzák a tágasság és az egyediség érzését.

Az IONIQ 6 belső terét is fenntartható anyagok és színek díszítik. A felszereltségi szinttől függően ezek közé tartozik a környezetbarát bőrülések, újrahasznosított PET ülésszövet, bio TPO bőr a műszerfalon, bio PET szövet a tetőkárpiton, növényi olajokból származó biofesték az ajtókban és újrahasznosított horgászháló a szőnyegekben – ez utóbbi elsőként az IONIQ márkánál jelenik meg.

Az IONIQ 6 részletes világpremierje júliusban lesz, amikor a Hyundai bemutatja a modell teljes specifikációját, beleértve az elektromos Streamliner modern funkcióit és a fejlett technológiáit.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei