Már OTA frissítéseket is kap a Hyundai IONIQ 5

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a Hyundai IONIQ 5 modell tulajdonosai számára mostantól elérhetővé vált azautó infotainment rendszerének OTA frissítési lehetősége.

A mobilinternet technológiájára épülő új OTA frissítési funkció annyit jelent, hogy a jármű a jövőben érkező Bluelink infotainment szoftvert és térképfrissítéseket automatikusan, az éteren keresztül kaphatja meg ahelyett, hogy azért fel kellene keresni egy márkaszervizt, vagy azt manuálisan le kellene tölteni és telepíteni. Az IONIQ 5 az első Hyundai modell Európában, amely ilyen OTA funkciót kínál.

„Ezzel a legmodernebb frissítési technológiát kínáljuk. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek használatában lévő összes IONIQ 5 naprakész marad anélkül, hogy külön látogatást kellene tenniük a szervizbe." – mondta Jürgen Keller, a Hyundai Motor Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója.

Az Infotainment OTA frissítései számos előnyt kínálnak a 2022-es Világ Év Autója címet is elnyerő IONIQ 5 tulajdonosoknak, beleértve a nagyobb kényelmet és az időmegtakarítást, mivel lehetővé teszik számukra, hogy eldönthessék, mikor és hol frissítik a Bluelink szoftvert az éteren keresztül. Az IONIQ 5 modell ügyfelei nagyobb biztonságot is élvezhetnek, hiszen tudják, hogy járművük a legújabb szoftver- és térképfrissítésekkel mindig naprakész, valamint a legújabb infotainment funkciókkal és javított szolgáltatásminőséggel rendelkezik.

Annak érdekében, hogy az IONIQ 5 OTA-kompatibilis legyen és automatikusan megkapja a frissítéseket, a tulajdonosoknak felkereshetnek egy helyi márkakereskedést, vagy akár USB pendrive-on keresztül a Hyundai navigációs frissítések oldaláról letöltött alapszoftverrel (minimum 220211 verzió) manuálisan is tudják frissíteni járművük Bluelink infotainment rendszerét, amelyet a Hyundai oldaláról tölthetnek le.

IONIQ 5 Bluelink rendszere ezután automatikusan letölti és telepíti az új szoftvert, amikor a legújabb Infotainment OTA frissítés elérhetővé válik. Mivel ez a letöltési folyamat a háttérben történik, az ügyfelek akkor is használhatják a rendszer összes aktuális infotainment és navigációs funkcióját, amíg frissítés folyamatban van. Amikor a frissítés befejeződött, az autó a Bluelink alkalmazáson keresztül értesítést küld az ügyfél okostelefonjára.

A Hyundai tervei szerint évente két Infotainment OTA frissítést fog küldeni. Az első június közepétől lesz elérhető és egymás után minden olyan IONIQ 5 tulajdonos számára elérhető lesz, aki telepítette az alapszoftver-frissítést (minimum 220211-es verzió). A második frissítés a tervek szerint 2022 második felében érkezik.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei