A Vitesco szállítja a hajtórendszert a Hyundai új villanyautóihoz

A Vitesco Technologies hivatalosan bejelentette, hogy a Hyundai Motor Group jelentős megrendelést adott le a vállalat legújabb fejlesztésű EMR4 (Electronics Motor Reducer) tengelyhajtás-rendszerére.

Az EMR4 tengelyhajtás (3 az 1-ben) immár a Vitesco negyedik generációs hajtásrendszere, amely egyetlen csomagba integrálja az elektromos motort, a teljesítményelektronikát és a sebességváltót (az egyfokozatút reduktornak is nevezik). A sajtóközlemény szerint a Hyundai Motor Group várhatóan az EMR4 rendszert az új, globális B/C kategóriás villanyautókban fogja felhasználni, bár a konkrét modellekről természetesen még nem közöltek részleteket.

A megállapodás értékét mintegy 2 milliárd euróra becsülik, ami több éves, nagy mennyiségben készülő elektromos autóra utal. A Vitesco szerint a dél-koreai gyártó az EMR4 400 V/160 kW-os változatát fogja felhasználni. Ezeket várhatóan a Hyundai olyan új kisebb elektromos modelljeiben fogjuk viszont látni, mint például a Kona Electric készülő utódjában.

„Büszkék vagyunk arra, hogy ezzel a rendkívül vonzó tengelyhajtási rendszerrel hozzájárulhatunk a Hyundai Motor Group érkező elektromos jármű-platformjához” – mondta Andreas Wolf, a Vitesco Technologies vezetője. „Ez a megrendelés ismét megerősíti stratégiánkat, amely a korai elektromos mobilitás összpontosít."

Az EMR4 80 kW-tól 230 kW-ig terjedő teljesítménytartományban kapható, ami lényegesen szélesebb, mint a korábbi EMR3 (120-150 kW) generációnál. A vállalat kiemeli a rendszer nagy hatékonyságát, részben a szilícium-karbid (SiC) teljesítményelektronika használatának, valamint a magas szintű integrációnak köszönhetően, amely kompakt méretet és kisebb súlyt eredményez.

„Új elektromos tengelyhajtásunkhoz szabványosítottuk a belső interfészeket, miközben külsőleg a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítjuk, hogy személyre szabott és egyben költségoptimalizált megoldásokat kínálhassunk." – tette hozzá Thomas Stierle, a Vitesco Technologies villamosítástechnikai üzletágának vezetője és igazgatósági tagja. 

A Vitesco már egy ideje a koreai gyártó beszállítója, a Hyundai E-GMP platformjához a vállalat készíti elektromos járművek különböző alkatrészeit, beleértve a 800 V-os SiC invertereket.

Forrás: insideevs.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei