A Hyundai cégek 2025-ig 50 milliárd dollárt fektetnek be Koreában

A Hyundai Motor, a Kia és a Hyundai Mobis vállalatok együttesen több mint 50 milliárd dollárt fektetnek be 2025-ig Koreában annak érdekében, hogy az ország a jövőbeli mobilitás központjává váljon.

A Hyundai Motor Group három legnagyobb vállalatának ezen 52,6 milliárd dolláros új kötelezettségvállalása az elkövetkező három év során három fő területre összpontosít: az elektromos és környezetbarát járművekre, új mobilitási technológiákra és belsőégésű motoros járművekre. A két legnagyobb koreai autógyártó, a Hyundai Motor és a Kia által nemrégiben bejelentett 16 milliárd dolláros beruházási is része ezen tervüknek.   

Ezen hatalmas összegből mintegy 13,5 milliárd dollárt használnak fel a környezetbarát járművek üzletágára. A vállalatok arra törekednek majd, hogy olyan technológiákat fejlesszenek ki és alkalmazzanak, amelyek elengedhetetlenek a környezetbarát autók széles skálájának megvalósításához, beleértve a hibrideket és az üzemanyagcellás járműveket is. Ezenkívül arra is kötelezettséget vállaltak, hogy 2025 végéig 5 ezer darab 200 kilowattos ultragyors villámtöltőt telepítenek Dél-Koreában.

A Kia egy Célalapra épített járműveket (PBV) előállító üzemet fog felépíteni a koreai Gyeonggi tartományban lévő Hwaseongban, ahol az autógyártó már egy nagy üzemmel rendelkezik. A körülbelül 66 ezer négyzetméteres területen épülő PBV gyár 2025 második felében kezdi meg a tömegtermelést. Éves kapacitása kezdetben 100 ezer darab lesz, ám a Kia ezt 150 ezerig kívánja bővíteni. A használt akkumulátorok energiatároló rendszereinek (UBESS) fejlesztésére is sor kerül, amely a használt akkumulátorok újrahasznosításának alapvető technológiája lesz.

További 7,4 milliárd dollárt a jövő mobilitási szektorának innovatív technológiáira fordítanak. Ez magában foglalja a viselhető robotok fejlesztését, a városi légi mobilitást (UAM) és az autonóm vezetéstechnológiát is. „A Koreában végrehajtott intenzív befektetéseink révén erősíteni fogjuk üzleti versenyképességünket” – áll a Hyundai sajtó közleményében. „Irányítani kívánjuk az autóipar paradigmaváltását és továbbra is differenciált termékeket és kielégítő szolgáltatást kínálunk ügyfeleinknek.”

A fennmaradó 31,7 milliárd dollárt a belsőégésű motoros járművekhez kapcsolódó létesítmények fejlesztésére fogják felhasználni. A Hyundai Motor és a Kia javítani szeretnék belsőégésű motoros járműveik minőségét és az ügyfélszolgálatot, optimalizálni szereznék kínálatukat, míg az autóalkatrészeket gyártó Hyundai Mobis azon dolgozik, hogy javítsa az autók gyártásához szükséges alkatrészek minőségét. 

A Hyundai Motor Group jelenleg 5,1 százalékos piaci részesedéssel az ötödik helyen áll az elektromos járművek világpiacán, de az elektromos járművek üzletága jelenleg nem termel nagyarányú profitot. Az autógyártó szerint a belsőégésű motoros járművek eladási aránya a Hyundai és Kia teljes értékesítési teljesítményének mintegy 80 százalékát fogja kitenni 2025-re. A csoport szerint az ilyen beruházások nemcsak azon ügyfelek terheit fogják csökkenteni, akik fontolóra veszik a drágább elektromos autók vásárlását, de időt adnak az autóalkatrészgyártó partnereknek, hogy felkészüljenek az villamosításra átállásra.

A Hyundai Motor Group elnöke, Eui-sun Chung az amerikai elnök, Joe Biden közelmúltbeli koreai látogatása kapcsán hasonló mértékű befektetési tervet jelentett be az Egyesült Államokban. Chung Bidennel közös sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy összesen 10,5 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államokban egy elektromos járműveket előállító üzem építésére Georgiában, illetve a jövőbeli mobilitást szolgáló technológiák amerikai fejlesztésére. 

A Hyundai és a Kia 2030-ig összesen évi 3,23 millió elektromos autót kíván eladni világszerte, ezzel együttesen 12 százalékos piaci részesedést szerezve. Ez az arány 2021-ben 6 százalék körül volt. A Hyundai Motor 2030-ig 18 elektromos modell bevezetését tervezi, beleértve a Genesis luxusmárka új típusait is. Az IONIQ 6 várhatóan idén, az IONIQ 7 pedig jövőre jelenik meg. A Kia összesen 13 elektromos modellt fog bevezetni ugyanebben az időszakban.

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com, koreaherald.combusinesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei