Hyundai pilóta állhatott a dobogó legfelső fokára a Hungaroringen

A 2022-es WTCR-szezon harmadik fordulójában, a Race of Hungary versenyen a BRC Racing Team visszatért a dobogó legfelső fokára, miközben az ETCR futamokon is pozitív fejlődést mutattak a Hyundai pilótái.

Mikel Azcona a pole pozícióból indulva erős rajtjával a nyitófutam első pillanataitól kezdve vezette a Hungaroringen köröző mezőnyt. A hátulról érkező nyomás ellenére meg tudta szerezni a győzelmet – ez a második küzdelme a dobogó legfelső fokáig ebben a szezonban. „Nagyszerű érzés megszerezni a pole pozíciót, majd megnyerni az 1. futamot itt Magyarországon” – mondta Azcona. „A csapattal együtt örülök, mert minden egyes nap keményen dolgoznak és jó pontokat szereztünk a bajnoksághoz."

A BRC Hyundai N Squadra Corse csapattársa, Michelisz Norbi hazai szurkolói előtt biztosította magának a második rajtsort a fordított rajtrácsos 2. futamban. Az 1. futamban keményen küzdött a pozíciókért, de végül az egyenesekben elért sebességével küzdött, így a 12. helyen végzett. „Fantasztikus volt a hangulat ezen a hétvégén a szurkolók körében” – tette hozzá Norbi. „Fontos pontokat szereztem, de trükkösnek találtam védekezni vagy támadni a versenyeken, mivel hiányzott a sebességünk az egyenesben.”

A 2. versenyen mindkét pilóta egyenletes teljesítményt nyújtott, elkapva az előttük haladó autókat. Kevésnek bizonyult az előzési lehetőség, ami azt jelentette, hogy Norbi a negyedik, Azcona pedig a nyolcadik helyen végzett. Ezzel az eredménnyel a BRC Hyundai N Squadra Corse csapata visszaszerezte a második helyet a csapatok ranglistáján, Mikel Azcona vezeti a pilóták rangsorát, Michelisz Norbert pedig a 16. helyről a 11. helyre lépett előre.

A Hyundai Motorsport csapata az FIA ETCR második fordulójában versenyképes teljesítményt nyújtott a Hungaroringen. „Ez a hétvége figyelemre méltó fejlődést hozott a legutóbbi, PURE ETCR hungaroringi látogatásunkhoz képest” – mondta Stefan Heinrich marketing és PR igazgató. „Minden versenyzőnk képes volt az élen harcolni és nyomást gyakorolni a körülöttük lévő autókra.”

Azcona és Ceccon mindketten helyet szereztek a Pool Fast első negyeddöntőjében. Azcona előzésével a futam élére állt, de az utolsó körben elveszítette a győzelem lehetőségét. Vasárnap visszatért azért, hogy megnyerje az elődöntőt és megszerezze a pole pozíciót a hétvége utolsó futamára. Ígéretes hétvégéje keserű csalódással ért véget, ugyanis a rangsorban visszaesett és negyedik lett. A pilóták ranglistájában azonban feljebb lép a harmadik helyre.

„A kvalifikáció nagyon jól sikerült, közel voltunk a pole pozíció megszerzéséhez, de csalódott voltam, egy hibával vesztettem egy kis időt az egyik körömben” – foglalta össze Azcona. „Kemény csaták zajlottak a negyeddöntőben, fantasztikus volt megnyerni az elődöntőt. Összességében az autó nagyon versenyképes volt.”

Lenyűgöző kvalifikációs köre után Kevin Ceccon keményen támadott a negyeddöntőjében, de meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Az olasz a második helyen futott be az elődöntőben, de a rajt-cél szakaszon a második helyre került. A Szuperdöntőt a hatodik helyről kezdte és a nyitókörben egy pozíciót javított, így az ötödik helyen végzett. „A magyar verseny remek időmérővel indult” – mondta Ceccon. „Kár, hogy az elődöntőben nem tudtunk többet tenni a pole pozíciómmal, mivel átlagosan állórajtom volt; azt is láttuk, hogy mások küszködnek, amikor a belső kapuról indultak.”

Jean-Karl Vernay csalódott volt, amiért nem kvalifikálta magát a Pool első negyeddöntőjébe, de végül versenyében kényelmes győzelmet aratott, amivel a szuperdöntő legjobb három helyéért küzdhetett. A francia a verseny során a töltőcsomaggal küzdött a védekezésben, így kénytelen volt feladni, miután egy ütközés miatt eltört az egyik felnije és megpördült. „Összességében a magyarországi teljesítményünk óriási előrelépést jelent az előző szezonhoz képest” – zárta Vernay. „Sajnos vissza kellett lépni a szuperdöntőben, de most arra koncentrálok, hogy Spanyolországban a hétvége királya legyek.”

Michelisz Norbi, a hazaiak sztárja jobb teljesítményt nyújtott a helyi közönség előtt, egészen az utolsó ziccerig a második helyen állt a negyeddöntőben. Jean-Karl Vernay incidensét követően két pozíciót javított a szuperdöntőben, de a futam vége előtt már nem tudott továbblépni, így a negyedik helyen végzett. „Elég izgalmas versenyhétvége volt ez számomra és úgy éreztem, minden verseny során sokat tanulok” – mondta Norbi. „Gyorsabb és erősebb voltam a Veloster N ETCR-ben, mint legutóbb Franciaországban.”


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei