A Hyundai Motor Group többszörös győzelme a 2022-es Autocar Díjkiosztón

A Hyundai Motor Group többszörös kitüntetést nyert a 2022-es Autocar „Nagy-Britannia Legjobb Autója” díjkiosztóján, ahol különböző kategóriákban összesen öt elismerésben részesült. 

Az öt elismerés három termékdíjat is tartalmaz: A Kia EV6 a „Legjobb elektromos autó”, a Hyundai Santa Fe a „Legjobb nagyautó”, míg a Hyundai i20 N a „Legjobb megfizethető örömautó” kitüntetésben részesült. Emellett Peter Schreyer tanácsadó és a Hyundai globális tervezési vezetője, Sang-yup Lee egyéni elismerést kapott a Hyundai csoport kimagasló formatervezéséért. A díjak átadása megerősíti a csoport formatervezés és termékfejlesztés terén az autóipar vezető szereplőjeként nehezen megszerzett pozícióját.

 „Megtiszteltetés, hogy megkaphattam ezt az életműdíjat. Szerencsésnek érzem magam, hogy több mint 40 éves tervezői pályafutásom során számos projektben vehettem részt és megtiszteltetés számomra, hogy néhány nagyon tehetséges csapattal olyan járművek fejlesztésében dolgozhattam együtt, amelyek világszerte nagy visszhangot váltottak ki az ügyfelek körében” – mondta Peter Schreyer formatervező. 

„2006-ban lehetőséget kaptam, hogy csatlakozhassak a Kiához és lehetőséget kaptam, hogy kitaláljak egy kívánatos dizájnmárkát” – folytatta Schreyer. „Ez egy igazán gazdag pillanat volt a karrieremben. A konszern látnoki vezetésének és a belém fektetett bizalomnak köszönhetően mi vezettük a Hyundai Motor Group átalakítását és létrehoztunk egy olyan örökséget, amelyre a vállalat a jövőben építhet. Azóta számos sikeres programban vettem részt a Hyundai, a Kia és a Genesis márkáknál és alig várom, hogy folytassam munkámat a csoportnál” 

Az Autocar Díjaival az iparág legjobbjait és az eseményen először 10 kategóriában az Egyesült Királyságban kapható legjobb autók közül néhányat ismeri el. A zsűri a Hyundai Santa Fe hobbiterepjárót a „Legjobb Nagyautónak” választotta, míg a turbófeltöltős i20 N a „Legjobb Megfizethető örömautó” Díját érdemelte ki. A Kia első dedikált akkumulátoros elektromos járműve, az EV6 elnyerte az Autocar „Legjobb Elektromos Autója” címet, ami a tavalyi bemutatása óta ismét gyarapítja az autó lenyűgöző díjgyűjteményét.

„A csoport számára jelentős eredmény, hogy ezekben a rendkívül versenyképes termékkategóriákban nyerünk” – mondta Che Young Kim, a Hyundai Motor Group termékosztályának vezetője. „Ez arról a kemény munkáról tanúskodik, amelyet a kategóriavezető termékek előállítása során végeznek, valamint arról, hogy milyen csodálatos egyének dolgoznak és vezetik formatervezői és termékfejlesztési csapatainkat. Lehet, hogy a Hyundai Santa Fe, a Hyundai i20 N és a Kia EV6 nagyon különböző autók, de ugyanaz a leleményesség és műszaki bravúr húzódik meg a megalkotásuk mögött.”

„Ha visszatekintünk az Autocar Dizájnhős Díjának korábbi nyerteseire, nagy megtiszteltetés, hogy most olyan emberek mellett ülhetek, akiket a saját formatervezési hőseimnek tartok” – mondta Sang-yup Lee, a Hyundai vezető formatervezője. „Köszönjük az Autocar csapatának, hogy ilyen rangos elismeréssel ismerték el a Hyundai Global Design Center munkáját. Hálás köszönettel fogadom ezt a díjat minden olyan tervezőnk és mérnökünk nevében, akik elkötelezettek, tehetségesek és végtelenül kreatívak, és akik a világ minden táján továbbra is igyekeznek megújítani márkánkat.”

Nem az Autocar az egyetlen olyan független szervezet, amely elismeri a Hyundai Motor Group ezen új termékeit. A Kia EV6 például nemrégiben elnyerte a 2022-es európai Év Autója címet, a Hyundai i20 N pedig 2021-ben elnyerte a Top Gear vágyott „Év Autója” díját.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei