Hyundai győzelem és kettős dobogó Szardínián

A hétvégén megrendezett Szardínia-ralin Hyundai Motorsportnak először sikerült a dobogó legfelső fokára állni azóta, hogy a WRC versenyautókba is beköszöntött a hibridkorszak.  

A Hyundai Motorsport domináns győzelmet aratott és kettős dobogós helyezést ért el a Szardínia-ralin, miközben Ott Tanak megszerezte a csapat első győzelmét a Hyundai i20 N Rally1 versenyautóval. Az eredmény a csapat ellenálló képességének és a feladni soha nem képes hozzáállásának demonstrációja, amellyel együtt a Hyundai bajnoki ambíciói is felélénkültek.

A Hyundai észt csapata mesteri teljesítményt nyújtott, kilenc szakaszgyőzelmet aratva majdnem egyperces előnnyel szerezte meg az első helyet. „Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem ezt a győzelmet, különösen a szerelők és a csapat tagjai számára, akik hihetetlen erőfeszítéseket tettek, hogy felkészüljenek erre az új generációra” – mondta Tanak. „Kétségtelen, hogy ha megvan bennünk az önbizalom, akkor jó munkát tudunk végezni. Továbbra is ebbe az irányba kell haladnunk.”

Mindössze a szezon második versenyén Dani Sordo újabb harmadik helyezést ért el és ezzel megerősítették a Hyundai az elmúlt négy szezonban elért harmadik kettős dobogóját Szardínián. A spanyol pilóta számára ez a negyedik dobogó egyhuzamban, ha az előző szezon végén Spanyolországban és Monzában elért harmadik helyüket is hozzászámoljuk.

„Ez egy nagyon motiváló eredmény az egész csapat számára” – mondta Sordo. „Azzal a céllal vagyok itt, hogy pontokért versenyezzek és támogassam csapatunk visszavágóját a bajnokságban. Ott győzelme és a harmadik helyem hozzásegített bennünket ahhoz, hogy csökkentsük a lemaradást, ez volt a cél ezen a hétvégén.”

Thierry Neuville-t egy hajtásláncprobléma hátráltatta pénteken, ami miatt lejjebb kerültek a tabellán. Az utolsó napon nagy lendülettel küzdöttek, hogy megszerezzék a maximális Power Stage pontot. „A győzelem minden erőfeszítés után fontos jutalom a csapatnak” – mondta Neuville. „A mi oldalunkon sajnos ez egy újabb rali, ahol azon gondolkodunk, mi történhetett volna. Mindent beleadtunk és legalább a Power Stage-ről elhoztuk a maximális pontot.”

A Hyundai i20 N Rally1 versenyautó kiváló teljesítményét mindhárom csapat összesen 14 szakaszgyőzelemmel mutatta be. A viadalon szereplő szakaszok közül csak négyet nem nyert meg egyik Hyundai csapat sem ezen a hétvégén, folytatva azt a remek tradíciót, amely az évek során oly sok sikert hozott a csapatnak ezen a versenyen. Az eredmény a Hyundai Motorsport ötödik szardíniai győzelmét jelenti az elmúlt hét évben és hagyományosan az algherói kikötő vizébe ugrással csúcsosodott ki!

„Micsoda fantasztikus eredmény!” – mondta Julien, a Hyundai Motorsport csapatvezető-helyettese. „Nehéz volt az új korszak kezdete, de soha nem adtuk fel. Ez csodálatos jutalom minden érintett erőfeszítéséért. Ki fogjuk élvezni ezt a pillanatot és az ünneplést. Ez az a motivációs lökés, amelyre az egész csapat nagyon várt, és amiért olyan keményen dolgozik.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei