Érkezik a Hyundai új ázsiai egyterűje

A Hyundai Motor a délkelet-ázsiai piacokon egy vadonatúj stratégiai egyterű modell, a Stargazer bevezetésére készül, amely a Staria stílusát követve jövő hónapban mutatkozik be Indonéziában.  

Annak ellenére, hogy a fejlődő ázsiai piacok nagy többségén a globális trendeknek megfelelően a limuzinok, kompaktok helyett egyre inkább a hobbiterepjárók és crossoverek kerülnek előtérbe, a családi egyterűekre még mindig nagy kereslet mutatkozik, ezért a délkelet-ázsiai piacokon a gyártók egymásra licitálva mutatják be az új modelljeiket a szegmensben. A legújabb jelentkező a Hyundai, amely stratégiai modellként tekint érkező modelljére.   

Az előzmények nélküli Stargazer Indonéziában mutatkozik be elsőként, ahol a gyártás a vállalat többi járművével, például a Hyundai Creta, a Santa Fe és az IONIQ 5 elektromos crossoverével együtt fog készülni Az autót innen fogják szállítani más délkelet-ázsiai országok autópiacaira. Magáról a járműről eddig nem sokat lehetett tudni, néhány kémfotó ugyan megjelent a helyi médiában, most azonban a gyártó pár előzetes fotót nyilvánosságra hozott az új Stargazer modelljéről.

A publikált fotók finoman érzékeltetik a karosszéria vonalait és olyan részletekre összpontosítanak, mint például a világítás, amelyek alapján az autó első pillantásra avantgárd megjelenésű lesz. Az új egyterű kialakítása leginkább a közelmúltban bevezetett Hyundai Staria kisbuszra emlékeztet, amely futurisztikus formájával lépett a globális piacokra. Ilyen jellegzetességek a sima felületek és a motorháztetőn végigfutó LED csík, ami az autó csomagtérfedelén egy nagy H betűt mintázva is visszaköszön. 

A karcsú futurisztikus forma az oldalprofilon is végigvonul. A tető lefelé az autó hátulja felé lefelé ível, így karcsúbb, aerodinamikusabb formát kölcsönöz neki, mint a dobozosabb hátsóval rendelkező Staria esetében. A hátsó ajtó hátsó részén elhelyezett kilincsek arra utalnak, hogy a Toyota Sienta modelljéhez hasonló tolóajtós kompakt egyterű helyett a versenytársaihoz hasonlóan a Hyundai is hagyományos ajtókat helyezett hátra.

A várakozások szerint az új Stargazer hossza kb. 4,5 méter lesz, utasterében pedig három sorban hat vagy hét ülés is konfigurálható lesz. A pletykák szerint az új Hyundai egyterű a a Kia Carens modellel közös platformra épül, amelyben 1,5 literes benzines vagy dízelmotor kerül beépítésre és elsőkerék-hajtással rendelkezik majd. 

A Hyundai Stargazer hivatalos premierje valamikor a jövő hónapban várható. Az indonéz árak már korábban kiszivárogtak, az új modell állítólag átszámítva 3,9 és 5,1 millió forint között lesz kapható. Elsőként Indonéziában kezdik meg az autó forgalmazását, de később más délkelet-ázsiai piacokon és akár Indiában is kapható lesz. Arra viszont nem nagyon lehet számítani, hogy az autó Európába is eljutna.

Forrás: carscoops.com, paultan.org

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei