Indiában bemutatták a Hyundai Venue frissítését

A dél-koreai Hyundai Motor bemutatta a Venue félidei ráncfelvarrását az indiai piacon, amely mind az autó külső-belső megjelenését, mind pedig a felszereléseit is jelentősen érinti.  

A Venue kisterepjáró még 2019-ben érkezett meg a Hyundai globális kínálatába, hogy a Kona alá pozícionálva kínáljon költséghatékony mobilitást elsősorban a koreai, amerikai és indiai vásárlók számára (csakúgy, mint a Bayon az európai piacon). Eltelt három év, így a Hyundai most először Indiában mutatta be a vadonatúj, továbbfejlesztett Venue modelljét, amely később minden bizonnyal megjelenik a gyártó koreai, illetve amerikai palettáján is. 

A felfrissített Venue stílusa elöl és hátul is jelentős módosításokat kapott. Az orr  stílusa a hatalmas méretű Hyundai Palisade hobbiterepjárót idézi, míg az első kialakítás néhány stílusjegye az indiai piacon még idén bevezetésre kerülő új Tucson és a más piacokon értékesített Creta ráncfelvarrott változatain megfigyelhető elemeket mintázza.

A vadonatúj hűtőmaszk sötét króm bevonatot kapott és bár a fő fényszórócsoport alakja változatlan maradt, a magasabb felszereltségi szinteken ez akár LED fényszórókat is rejthet. A LED menetfények belső elemeit átrajzolták és egyetlen házban egyesítették a hűtőráccsal. Az első lökhárítót szélesebb központi légbeömlővel és fekete kontrasztos díszítéssel is ellátták.

Bár a Venue profiljában nincs jelentős változás, új dizájnt kapott a 16 colos, kéttónusú könnyűfém keréktárcsa. Hátul az átformált hátsó lámpák új LED világítóelemeket kaptak és egy vízszintesen elhelyezett fénysávon keresztül kapcsolódnak egymáshoz. A hátsó lökhárító stílusát is megváltoztatták az új, kontrasztos, fekete fényvisszaverőkkel. Ez az okos stíluscsomag frissebb megjelenést kölcsönöz a ráncfelvarrott Venue hátsójának.

Az új Venue belül is jelentős módosításokat kapott. Új, kéttónusú fekete és bézs belső színsémát alkalmaznak és a modell néhány figyelemreméltó újítása közé tartozik többe között a dönthető hátsó ülés, a légtisztító rendszer, a hátsó utasok számára a hátsó szellőzőnyílások alatt kialakított dupla USB C-aljzat, a vezeték nélküli telefontöltő, a váltókapcsolók és a négy irányban elektromosan állítható vezetőülés.

A fedélzeti technológiák terén az új Venue teljesen digitális, személyre szabható témájú műszercsoportja az új a Kia Carenshez hasonlít. Ezenkívül egy alaposan frissített, 8 collos érintőképernyős rendszert is kapott beépített navigációval és egy teljesen átalakított szoftverrel, amely akár 60 csatlakoztatott autófunkciót és az éteren keresztüli frissítéseket is támogatja. Az Alexa és a Google Voice Assistant alapfelszereltség az infotainment rendszerhez. Biztonsági fronton a modellfrissített Venue többek között hat légzsákot, menetstabilizáló rendszert, járműstabilitási rendszert és lejtmenetvezérlő funkciót is kapott.

Mechanikailag az új Venue ugyanaz maradt, mint elődje – a kisterepjárót továbbra is ugyanazzal a 83 lóerős, 1,2 literes benzines, 120 lóerős, 1,0 literes turbós benzines és 100 lóerős, 1,5 literes dízelmotorral lehet rendelni. A közvetlen rivális Kia Sonet ugyanezzel a motorválasztékkal rendelkezik, de a hajtáslánc-kombinációk különböznek, mivel a Venue továbbra sem kérhető dízel-automata váltó opcióval.

A Hyundai az indiai frissített Venue modelljét 753 ezer rúpiás bevezető ártól kínálja, ami kb. 3,7 mFt-nak felel meg. A csúcskategóriás turbó-benzin DCT változat esetében ez már 1 257 ezer rúpiáig jut el, am viszont már 6,1 mFt-nak felel meg. Kis szépséghiba, hogy a bevezetés kezdeti időszakában máris 15 ezer megrendelés érkezett az autóra, amelynek várakozási ideje a félvezetőhiánynak köszönhetően immár átlépte a 3 hónapos szintet. 

Forrás: utocarindia.com, cartoq.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei