Tovább fejlődött a Hyundai az ETCR spanyol versenyein

A Hyundai Motorsport csapata pozitív előrelépést könyvelhetett el a FIA ETCR spanyol hétvégéjén, ahol a versenyzők értékes pontokat gyűjtöttek a bajnokságban. 

A szombati közel 40 Celsius fokos rekkenő hőségben a Hyundai Motorsport minden versenyzője kiélezett és küzdelmes csatákat vívott a pozíciók megszerzéséért. „Újabb nagy lépést tettünk előre a spanyol versenyen, így a második legjobb konstruktőrök lettünk ezen a hétvégén” – mondta Stefan Heinrich, a Hyundai Motorsport marketing- és PR igazgatója. „Csökkentettük a lemaradást a csapatok versenyében, míg Mikel Azcona továbbra is a harmadik a pilóták csatájában, így jó hangulatban távozunk Jaramából."

Mikel Azcona azon kevés pilóták egyike volt, akik előzetesen már ismerték a Circuito del Jarama pályát, így nem csoda, hogy a harmadik leggyorsabb kört érte el az időmérőn. A hazai sztár a negyed- és az elődöntőben is a második helyen végzett, ezzel biztosította az első soros rajtot az utolsó futamban. Miután megpróbálta kivívni a vezetést a szuperdöntőben, fel kellett adnia pozícióját, és meg kellett elégednie a harmadik hellyel. „Ez kemény volt, de élveztünk a riválisainkkal folytatott néhány szoros csatát” – ismerte el Azcona. „Arra számítottam, hogy a hazai pályámon valamivel jobbak lesznek az eredmények és végül nagyon hasonló hétvége volt a csapattársaimhoz.”

Pool Furious csapattársa, Nicky Catsburg első FIA ETCR versenyén erőteljesen kezdett és az elődöntőben megszerezte debütáló győzelmét. Az egész versenyen át tartó küzdelem után a szuperdöntőben végül a remek negyedik helyen végzett. „Az első hétvégém az FIA ETCR-ben meredek tanulási görbét mutatott” – összegezte Catsburg. „Nagyon élveztem az első versenyemet, ez semmiben sem hasonlítható ahhoz, ahol eddig valaha versenyeztem.”

Michelisz Norbi számára ez egy fantasztikus versenyhétvége volt, hiszen a szezon eddigi legerősebb teljesítményét nyújtotta ezen a hétvégén. A negyeddöntőben aratott kényelmes győzelmet követően a magyar pilóta a második rajthelyet szerezte meg a Pool Fast szuperdöntőben. Bár a startvonaltól indulva megőrizte pozícióját, hátulról eltalálták, így a harmadik helyre esett vissza, amit egészen a végéig megtartott. „Jó volt a hétvégém, az eddigi legjobb ebben a szezonban – de nem volt könnyű ebben a hőségben” – mondta boldogan Michelisz Norbi. "Minden versenyen javítottunk az autó egyensúlyán, így elégedett vagyok a fejlődéssel."

Jean-Karl Vernay szoros csatákban vett részt a hétvége során, így a második helyen végzett mind a negyeddöntőben, mind az elődöntőben. A Szuperdöntőt az ötödik helyről rajtolva a nyitókörben egy helyet javított és megvédte azt a mögötte érkező versenytársaktól, így a negyedik helyen zárta a versenyt. „A spanyol verseny volt az eddigi legnehezebb hétvégém a szezonban” – mondta Vernay. „A hétvége vége felé kezdtem igazán kényelmesebben érezni magam a pályán és az autó is remekül érezhető volt.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei