A Hyundai csoport holdjáró mobilitási megoldásokat fejleszt

A Hyundai Motor és a Kia, amelyek a robotika és a légimobilitás innovatív technológiák révén úttörő szerepet játszanak a mobilitás bővítésének végtelen lehetőségeinek felderítésében, most a Föld határain túlra is kiterjesztik látókörüket.

A Hyundai és a Kia bejelentette, hogy közös kutatási megállapodást írt alá hat koreai kutatóintézettel és konzultatív testületet hoztak létre annak érdekében, hogy mobilitási megoldásokat dolgozzanak ki a Hold felszínének kutatására. A bejelentés azt követően történt meg, hogy Dél-Korea júniusban sikeresen indított útnak egy hazai gyártású rakétát.

„Megtettük az első lépést abba az irányba, hogy a robotikával kapcsolatos elképzelésünket és a metamobilitás koncepcióját valóra váltsuk” – mondta Yong Wha Kim, ügyvezető alelnök, valamint a Hyundai Motor és a Kia Kutatás-Fejlesztési tervezési és koordinációs központjának vezetője. „Kibővítjük az emberi mobilitás tapasztalatait a hagyományos közlekedési eszközökön és a Föld határain túl azért, hogy ezzel is hozzá tudjunk járulni az emberiség fejlődéséhez és segítsük egy szebb jövő megteremtését." 

A Koreában tartott aláírási ceremónián részt vett Chung Kook Park, a Hyundai Motor és a Kia Kutatás-Fejlesztési részlegének elnöke és vezetője, valamint a hat kutatóintézet, a Koreai Atomenergia-kutató Intézet (KAERI), a Koreai Repülésügyi Kutatóintézet (KARI), a Koreai Csillagászati és Űrtudományi Intézet (KASI), a Koreai Autóipari Technológiai Intézet (KATECH), a Koreai Polgári Mérnöki és Építéstechnológiai Intézet és az Elektronikai és Távközlési Kutatóintézet (ETRI) vezető tisztségviselői.

Az együttműködés várhatóan augusztusban azzal kezdődik, hogy a konzultatív testület meghatározza a Holdkutatási mobilitás fogalmát és a főbb alapvető technológiákat, miközben kidolgozza és felülvizsgálja a Holdon való működéshez szükséges konkrét stratégiákat és végrehajtási intézkedéseket. A Hyundai Motor és a Kia intelligens mobilitási technológiáival támogatja a tanácsadó testületet.

A többoldalú kutatási megállapodás értelmében a magán- és a kormányzati szektor résztvevői integrálják tudásukat és képességeiket, hogy jelentős mértékben fejlesszék meglévő technológiáikat, és új megoldásokat dolgozzanak ki a holdkutatási mobilitás terén. A szakértelem számos területen érvényesül, beleértve a feltáró berendezéseket, a mobilitási műveletekhez szükséges szoftvereket és a távoli kommunikációs funkciókat.

A levegő hiánya, a szélsőséges hőmérséklet és számtalan kráter, valamint éles és koptató részecskékből álló holdpor miatt a Hold felszíne kivételesen zord környezet. Habár ezek jelentős kihívások elé állítják a felszíni kutatási mobilitás fejlesztését, egyben a végső próbaterepet is kínálja, és felbecsülhetetlen értékű tapasztalatot biztosít a Hyundai és a Kia számára az intelligens és fenntartható mobilitási megoldások földi megvalósításának további felgyorsítása érdekében.

A Hyundai és a Kia a holdfelszíni mobilitás fejlesztésére és működtetésére kulcsfontosságú személyek bevonásával egy belső tanácsadó testületet hozott létre. Az erőforrásokat a Hyundai és a Kia robotfejlesztésért felelős robotikai laboratóriuma biztosítja. A Hyundai és a Kia a szoftver- és hardvertervezés és -értelmezés, az űrben történő reagálási technológiák, valamint a Holdkutató küldetések végrehajtásához szükséges speciális berendezések fejlesztésében is együttműködik.

A Hold felszínének felderítésére szolgáló mobilitás fejlesztéséről szóló többoldalú megállapodás a Hyundai Motor és a Kia történetének meghatározó pillanata, amely elképzeléseiket a jövőbeli mobilitásról, beleértve a robotikát és a légimobilitást, a Földön túli területekre is kiterjeszti. A Hyundai és a Kia arra is számít, hogy az új holdkutatási mobilitási robotika fejlesztése során saját fejlesztésű technológiákat hozhatnak létre a jövőbeli mobilitási vállalkozások számára.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei