A Hyundai elektromos kisautót fejleszt Európának


A Hyundai egy „megfizethető” elektromos autót fejleszt Európa számára, amely akár a 2020-ban bemutatott és népszerű, jelenleg csak benzinmotorokkal kapható i10 kisautó utódjaként, tisztán elektromos hajtáslánccal érkezhet.   

A korábbi dél-koreai értesüléseket megerősítve a Hyundai egy tisztán elektromos, belépő szintű autó bevezetését tervezi Európában – de nem azonnal. Az autógyártó egy akkumulátoros városi kisautón dolgozik jelenleg, azonban a sorozatgyártásra kész változat kifejlesztése még eltart egy ideig - legalábbis Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingfőnöke szerint.

Az európai autógyártók megfizethető árfekvésű kis elektromos autókat fejlesztenek, miközben a törvényhozók szigorítják a károsanyag-kibocsátási szabályokat és az ügyfelek egyre inkább elektromos járműveket keresik. A Volkswagen-csoport a VW, Skoda és Cupra márkái számára egy kis elektromos járműcsaládon dolgozik, amelynek előirányzott ára 20 ezer euró lehet. 

Hofmann szerint a Hyundai kis elektromos autóját hasonlóan szeretnék beárazni. „Az iparágban mindenki tudja, hogy az ilyen típusú járművek célértéke 20 ezer euró” – mondta a Hyundai vezetője a prágai Automotive News Europe Kongresszuson. Hofmann szerint a városi autókat alacsony árfekvésük és a kisméretű járművek villamosításának műszaki problémái miatt nehéz nyereségesen értékesíteni.

A márka új generációs villanyautói közül jelenleg az IONIQ 5 kompakt crossovert forgalmazza, míg júliusban mutatták be az IONIQ 6 limuzint. Hofmann elmondta, hogy az IONIQ 6 még az év vége előtt megérkezik Európába, de az értékesítés a legtöbb EU-piacon 2023 elején kezdődik. Hofmann szerint a jövőben érkező IONIQ 7 nagyterepjáró Európában is szerepet fog kapni, de ez a modell elsősorban egy olyan jármű lesz, amely a nagyobb méretű járművek iránt fogékony Egyesült Államok piacán lehet igazán népszerű.

Jelenlegi elektromos kínálatának sikere hozzásegíti a Hyundait ahhoz, hogy 2022 első felében növelje eladásait és piaci részesedését Európában. A Hyundai 2030-ig további 11 teljesen elektromos járművet fog piacra dobni Európában.

A Hyundai márka eladásai az EU, az EFTA és az Egyesült Királyság piacain éves szinten 8,2 százalékkal nőttek júniusig, miközben azok a teljes piacon 14 százalékkal csökkentek. Az ACEA iparági szövetség adatai szerint a márka piaci részesedése 3,7 százalékról 4,7 százalékra nőtt. Hofmann szerint az elektromos járművek a Hyundai márka teljes értékesítésének 16 százalékát tették ki az első félévben. A Hyundai idén a tavalyi évhez képest tovább kívánja növelni járműértékesítését Európában, és tovább növeli piaci részesedését. "Biztosak vagyunk a második félévet illetően" – mondta Hofmann.

Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei