A Hyundai zsinórban második WRC-győzelmét aratta a Belga-ralin

A Hyundai Motorsport Finnország után immár a második egymást követő győzelmet aratott 2022-es FIA Rali Világbajnokságban a Belga Ypres ralin elért győzelmével, Ott Tänak kitartó teljesítményének köszönhetően.

Thierry Neuville szombaton az élről történt kiesése után az észt páros vette át a vezetést az időmérők élén, és a vasárnapi négy szakaszon túljutva öt másodperc előnnyel Elfyn Evans előtt megszerezték az első helyet. A csapat az utolsó napon Watou (SS17/SS19, 12,36 km) és Kemmelberg (SS18/SS20, 13,31 km) ismétlődő szakaszaival küzdött meg, amihez az óvatosság és a támadás gondos egyensúlyára volt szükség ahhoz, hogy megszilárdítsák pozícióikat a keményen küzdő kihívókkal szemben.

Oliver Solberg stabilan a negyedik helyen versenyezve minden idők legjobb WRC-eredményét szerezte meg, miután a hétvégét a Hyundai i20 N Rally1 volánjánál ülve értékes tanulási lehetőségként használta fel. Megfontolt hozzáállása a 20 szakaszból álló versenyhez meghozta gyümölcsét, legközelebbi riválisuk, Adrien Fourmaux az utolsó előtti szakaszon kiesett.

Eközben Thierry Neuville három pontot sikerült megmentenie a Kemmelberg Power Stage-ről, miközben lenyűgöző iramot futott végig a hétvégén. A belga csapat nyolc szakaszgyőzelmet aratott Ypres-ben, valamint szombaton a 10-es gyorsasági szakaszon a leggyorsabb időt érték el, ezzel is kiemelve a hazai aszfaltcsíkon teljesített formájukat. A Hyundai i20 N Rally1 versenyautó 2022-ben így eddig már három győzelmet aratott, Szardínián és Finnországban murván, Belgiumban pedig aszfalton.

„A győzelem Ypresben nagy meglepetés számunkra, akárcsak Finnországban” – mondta Tänak. „Nem számítottunk arra, hogy megérkezünk és megszerezzük a győzelmet, de nagyszerű látni, hogy ilyen erős eredmények születnek. Valahogy összejöttek a dolgok a verseny alatt még akkor is, ha nem éreztem teljesen jól magam egész idő alatt. Tudjuk, hogy még többet tudunk fejlődni és erősebbek lehetünk, ezért keményen fogunk dolgozni. A sebesség elég volt ahhoz, hogy megtartsuk a mai pozíciónkat és megtartsuk a jó ritmust a végéig; nagyon elégedett vagyok azzal, amit elértünk." 

„Fantasztikus, hogy végre ilyen nagyszerű eredményt értünk el” – mondta Solberg. „Sokszor közel kerültünk egymáshoz, de jó, hogy az egész csomag ilyen erősen össze tudott állni. Egyáltalán nem volt könnyű, egy kihívásokkal teli verseny volt ez nehéz utakon. Legutóbb Horvátországban nem volt ilyen jó a verseny aszfalton, illetve Finnország is frusztráló volt, ez határozottan kemény pár hét volt most. Örülök, hogy célba értem." 

„Csalódást keltő hétvége volt ez számunkra és a szurkolók számára egyaránt” – mondta Thierry Neuville. „Gratulálok Ottnak, hogy elhozta a győzelmet, miután szombaton mi elveszítettük első helyünket. A csapat hihetetlen munkát végzett és ez az eredmény nagy motivációs lökést jelent. A legpozitívabb dolog, amit levonhatunk, az az autó megbízhatósága és teljesítménye. Egymás után három ralin vettünk részt minden komolyabb probléma nélkül. Szeretnék köszönetet mondani a nagyon sok szurkoló nézőnek – ez hatalmas támogatás volt. Sajnos nem tudtuk megszerezni a győzelmet, de legalább jól szórakozhattunk, és reméljük, a szurkolók is.” 

„Ez egy nagyszerű győzelem Ott Tänak újabb fantasztikus vezetése után, amivel ismét a dobogó tetejére repített minket” – mondta Julien Moncet, csapatigazgató-helyettes. Sorozatos győzelmeket arattunk, először murván Finnországban, most pedig Ypresben aszfalton, így megmutattuk, hogy az autó mindenhol képes nyerni, és ez nagyon biztató. Olivernek és Elliottnak is csodálatos versenye volt. Kicsit bizonytalanul jöttek ide a finnországi nehézségek után. Megpróbáltuk a lehető legjobb helyzetbe hozni őket, hogy vissza tudjanak térni. Thierry számára természetesen a szombati kiesésük azt jelentette, hogy csak a Power Stage-re tudtak koncentrálni. Nagyon lenyűgözött, ahogy Thierry pozitívan reagált a csalódottságra, sokat tanulhatunk a hozzáállásából. A gyárból sokan látogattak ki a hétvégén a versenyre, így az eredményt mindenki a magáénak érezhette a csapatban. Jelenleg nagyon pozitív a dinamikánk, és talán a legnagyobb kihívás előttünk az, hogy ezt a pályát megtartsuk. Egyelőre élvezni fogjuk a pillanatot." 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei