A Hyundai Stargazer hivatalosan is megérkezett

A Hyundai Motor indonéziai képviselete hivatalosan is bemutatta a Stargazer egyterű modelljét, amellyel a japán ellenfelek közül elsősorban a helyi piac legnépszerűbb Mitsubishi Xpander típusát veszi célba.  

Az előzetes médiakampányt követően a Hyundai Stargazer hivatalosan is megérkezett a Délkelet-ázsiai autópiacokra, hogy megmérkőzzék az eddigi japán hegemóniával, köztük a Mitsubishi Xpander és Toyota Veloz Cross modellekkel. A 6-7 személyes egyterű pedig szokatlan megjelenésével, magas minőségi színvonalával, gazdag felszereltségével jó esélyekkel indul a küzdelemben. 

A PT Hyundai Motor Indonesia (HMID) operatív igazgatója, Makmur optimista arra vonatkozóan, hogy a Stargazer képes lesz megfelelni a családi járművet keresők igényeinek Indonéziában. Ennek érdekében három fontos tényezőt vettek alapul azért, hogy az autó az olcsó egyterűek piacán is megállja a helyét. „Első a futurisztikus dizájn. A Stargazert kifejezetten az indonéz piac számára tervezték. A futurisztikus megjelenést az indonéziai utcák változatos jellemzőihez igazították." – mondta a HMID vezetője.

Makmur szerint a második tényező az, hogy az autót jó vezetni. A modern és innovatív funkciók beillesztésével az utasok kényelme a Hyundai termékfejlesztésének fő fókuszpontjává vált. „Az egyterűeket általában a családok napi mobilitási igényeinek kielégítésére használják. Egy egyterűnek tágas utastérrel és legalább három sor utasüléssel kell rendelkeznie, kényelmes fej- és lábtérrel minden üléssorban" – folytatta a harmadik fontos szemponttal.

A hivatalos bemutatón a résztvevő újságírók már személyesen is körbe nézhették az új modellt, amely 4 460 mm hosszúságával, 1 780 mm szélességével és 1 695 mm magasságával együtt 2 780 mm-es tengelytávval rendelkezik. Külső megjelenését tekintve pedig nagyon más karakter, mint az eddigi japán riválisok, hiszen a Stargazer hatalmas légbeömlő nyílással, valamint felette a teljes szélességében világító LED menetfényével, illetve alacsonyra helyezett fényszóróival azonnal kitűnik a tömegből. 


A Stargazer összes változata 17 colos polírozott alufelniken gördül, felette a karékjárati ívek modern domborításokat kaptak. Az autó vékony függőleges LED hátsó világítása mellett egy vízszintes LED csík a két hátsó lámpát is összeköti, ami szintén növeli az autó egyediségének fényét.  

A Santa Fe, Tucson, vagy Creta modellekhez képest a Hyundai Stargazer viszonylag egyszerű, szinte sprőd műszerpultot kapott. A Tucsonhoz hasonló formájú négyküllős kormánykerék mögötti szokatlanul vastag keretbe csomagolt digitális műszeregység mellett a középkonzol tetején elhelyezkedő 8 colos, Android Auto és Apple Carplay vezeték nélküli fogadására is felkészített központi érintőképernyőt is hasonlóan vastag keretbe csomagolták. 


A Stargazer további felszerelései között megtaláljuk az automata légkondicionálót, az elektromos állítású vezetőülést, az USB portokat, a vezeték nélküli telefontöltőt, stb. Az autó üléseinek teljes felületét bőr borítja, a második üléssorban pedig akár három ember is kényelmesen elfér, miközben a levegőt a nagyobb buszokhoz hasonlóan a plafonban vezették el hátra. A harmadik sor elég tágas helyet biztosít további két fő részére. 

Ezzel a megjelenéssel a 2023-as Hyundai Stargazer várhatóan számos környező országban, így Vietnamban is megjelenik, később pedig Indiában és más fejlődő térségekben is elérhetővé válik. 

Forrás: danviet.vninews.id

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei