A Rolls-Royce és a Hyundai együtt fejleszt légi mobilitási hajtásláncokat

A Rolls-Royce és a Hyundai csoport bejelentette, hogy a teljesen elektromos meghajtás és az üzemanyagcellás technológiák terén együttműködnek a kezdeti Fejlett Légimobilitás (AAM) piacán. 

Az együttműködés a Rolls-Royce repülési és tanúsítási képességeit, valamint a Hyundai Motor Group hidrogén-üzemanyagcellás technológiáit és iparosítási képességeit fogja hasznosítani. Mindkét vállalatnak az a víziója, hogy vezető szerepet töltsenek be az AAM-piacon, amely akkumulátoros elektromos és üzemanyagcellás megoldásokat szállít a városi légi mobilitás (UAM) és a regionális légi mobilitás (RAM) piacára és előmozdítja a fenntartható repülést.

Az aláírási ceremónia a Farnborough Airshow Supernal standjánál zajlott, amelyen részt vett Warren East, a Rolls-Royce vezérigazgatója, Grazia Vittadini, technológiai és stratégiai igazgató és Rob Watson, a Rolls-Royce Electrical elnöke, valamint Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke, Jai-won Shin, a Hyundai Motor Group AAM részlegének elnöke, valamint Jae-yong Song, a Hyundai Motor Group AAM részlegének alelnöke.

„Nagyon örülünk, hogy a Rolls-Royce vállalattal együttműködve a repülési és tanúsítási szakértelmükre támaszkodva felgyorsíthatjuk a hidrogén üzemanyagcellás meghajtási rendszerek fejlesztését” – mondta Jai-won Shin, a Hyundai Motor Group AAM részlegének elnöke. „A Hyundai sikeresen szállított üzemanyagcellás rendszereket a globális autópiacra, most pedig vizsgálja a elektromos és hidrogén meghajtású technológiák megvalósíthatóságát a repülési integrációhoz. Úgy gondoljuk, hogy ez a kulcsfontosságú technológia, amely a globális légiközlekedési ágazat azon célját támogatja, hogy 2050-re nettó zéró széndioxid-kibocsátással repüljenek." 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Hyundai csoporttal együttműködhetünk, amely értékes lehetőséget kínál az egyes vállalatok repülési és autóipari szektorból származó képességeinek kiaknázására és fejlesztésére” – mondta Rob Watson, a Rolls-Royce Electrical elnöke. „A Fejlett Légimobilitási piac nagy kereskedelmi potenciált kínál és ez az együttműködés azt a közös ambícióinkat támogatja, hogy élen járjunk a Fejlett Légimobilitási piacon. Ez egyben a Rolls-Royce szerepének újabb demonstrációja olyan megoldások kidolgozásában, amelyek lehetővé teszik az utasok számára a fenntartható utazást és hozzájárulnak a nettó zéró széndioxid-kibocsátás eléréséhez 2050-re." 

A hidrogén üzemanyagcellás rendszer használatának előnye egy teljesen elektromos repülőgép-meghajtó rendszerben, hogy emissziómentes, csendes és megbízható fedélzeti áramforrás, amely lehetővé teszi az energiakínálat skálázhatóságát, valamint a nagy távolságú repülési tartományt. A Hyundai a Rolls-Royce-szal együttműködve a hidrogén-üzemanyagcellákat, tárolórendszereket és infrastruktúrát a repülési piacra viszi és ezt a technológiát továbbfejleszti a Hyundai RAM járműveiben, valamint a Rolls-Royce teljesen elektromos és hibrid-elektromos meghajtórendszereiben.

Tavaly a Rolls-Royce bejelentette a zéró széndioxid-kibocsátás felé vezető útját és az elektromos technológiája az egyik módja annak, hogy a vállalat segítsen dekarbonizálni a világgazdaság kritikus részeit. A Rolls-Royce elkötelezett amellett, hogy új termékei 2030-ra kompatibilisek legyenek a nettó zéró széndioxid-kibocsátású működéssel, 2050-re pedig minden terméke kompatibilis legyen a nettó zéró széndioxid-kibocsátással.

A Hyundai Motor Group az év elején bejelentette AAM üzleti ütemtervét, amely felöleli az UAM és RAM szegmenst azért, hogy környezetbarát légimobilitási megoldásokat kínáljon az embereknek a városokon belül és azok között. A Hyundai Motor Group egyesült államokbeli Supernal egysége 2028-ban kívánja elindítani az UAM-üzletág kereskedelmi szolgáltatásait az Egyesült Államokban, míg a Hyundai Motor Group a 2030-as években tervezi a RAM-szolgáltatások elindítását.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei