A Hyundai a Michelinnel fejleszt gumit a villanyautókhoz


Dél-Korea legnagyobb autógyártójaként a Hyundai Motor bejelentette, hogy új generációs elektromos autóinak abroncsait a francia Michelin abroncsgyártóval közösen fejlesztik.  

A Hyundai Motor műszaki szövetséget kötött a világ egyik legnagyobb gumiabroncs-gyártójával, a Michelnnel azért, hogy új generációs gumikkal szereljék fel az autógyártó jövőben érkező elektromos és luxusautóit. Az együttműködés elsősorban a két vállalat közös kutatás-fejlesztési tevékenységére vonatkozik és segítségével a Hyundai Motor erősítheti saját képességeit az autógumik teljesítmény-technológiájában.

A partneri viszony keretei között a Hyundai Motor és a Michelin közösen dolgozik azon, hogy új négyévszakos abroncsokat fejlesszenek ki új elektromos modelljeihez. A Michelin következő generációs abroncs-alapanyagai és strukturális technológiája segítségével a Hyundai Motor optimalizálhatja új modelljei hatékonyságát és teljesítményét.  


A Michelin ezenkívül részt vesz egy kifejezetten az új generációs Genesis G80 modellhez fejlesztett abroncs kifejlesztésében is. A laboratóriumi mellett a Nürburgring értékelési körülményei között végzett közös tesztelés és elemzés eredményeként meghatározhatóak lesznek a gumik nagy sebességű vibrációs tulajdonságai.   

A két vállalat a legjobb vezetési kényelem és kezelhetőség elérésére törekszik, miközben minimalizálni szeretnék a futás közben kialakuló zajokat, vibrációkat. Az autógumik teljesítményében és a járműdinamikában elérhető előnyök végső során pedig hozzájárulnak a vásárlók elégedettségéhez és vezetési élményéhez. 


„Nagy örömmel jelentem be a Michelinnel közös új együttműködésünket, amely lehetőséget ad a Hyundai Motor számára, hogy felgyorsítsa új autógumi-technológiai fejlesztéseit” – mondja Woong-chul Yang, a Hyundai Motor alelnöke. „Ezzel a gazdag tudással a Hyundai Motor új generációs elektromos autói továbbfejlesztett teljesítményt és hatékonyságot kínálhatnak, ami közvetlen előnyhöz juttatja a fogyasztót. A Michelinnel közösen szélesebb körben is erősíthetjük a Hyundai Motor gumitechnológiáját a Genesis luxusautók és a nagyteljesítményű modellváltozatok fejlesztése esetében.”

„A két csoport közötti együttműködés jelentős mérföldkövet jelent a Michelin számára, mi pedig büszkék vagyunk, hogy a Hyundai Motor minket választott arra, hogy összerakjuk legjobb szakértelmünket a jövőbeli elektromos és luxusmodellek javítása érdekében” – mondta Vincent Rousset-Rouviere, a Michelin elnöke. „A Michelin folyamatosan új technológiákba és innovációkba fekteti pénzét azért, hogy fejlesszük abroncsaink teljesítményét, így a mobilitás a vásárló számára biztonságosabbá, fenntarthatóbbá és ezzel együtt élvezetesebbé válik. A Hyundai Motorral kötött új társulás új lehetőségek szélesebb köre felé nyit számunkra utat.” 

A 2017-es J. D. Power Eredeti Gumiabroncs-elégedettségi Felmérésén a Michelint a Luxusautók, a Személyautók, a Teherautók, illetve a Nagyteljesítményű sportautók kategóriájában is a legnagyobb kitüntetéssel jutalmazták.   

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei