A Hyundai Motor a 2017-es SEMA Tuningkiállításon


A Hyundai Motor idén összesen négy lenyűgöző tanulmányautót készített az amerikai SEMA Tuningshowra, amely mellett az i30 N versenyautót is először láthatták Amerikában.

A november elején megrendezett SEMA Tuningshow alkalmából a Hyundai Motor szokás szerint olyan neves helyi tuningvállalatokkal együtt készült, mint az Aaon Vaccar Company, a Rockstar Performance Garage, a Blood Type Racing Inc. és a Bisimoto Engineering. A SEMA Show a világ vezető autóipari különlegességeit felvonultató rendezvény. 


Az Aaron Vaccar Company által készített Tucson Sport Concept a népszerű Tucson crossover alapjaira készült. A szemet gyönyörködtető tanulmányautó átalakított hajtáslánca mellett lenyűgöző formatervet, multimédiás rendszert és a teljesítményt hangsúlyozó teljeskörű légterelőkészletet is kapott.


Az Aaron Vaccar vállalattal végzett sikeres együttműködés eredményeként megszületett Tucson több mint 20 műszaki változtatáson esett át, így az autó többek között GTX turbófeltöltőt, R50 lefúvató szelepeket és AEM légszívó rendszert is kapott. A Vaccar autóipari formatervezéssel, projekt járműépítéssel és olyan széles körű utángyártott elemek beépítésével foglalkozik, amelyeket házon belül fejlesztettek.


A Rockstar Performance Garage a Hyundai kínálatának másik terepjáró modelljét alakította át Rockstar Energy Moab Extreme Off-roader Santa Fe Sport Concept néven. A Santa Fe Sport platformját és hajtásláncát felhasználva a tanulmány képes a legkeményebb terepviszonyoknak is ellenállni, amit a cég a világ egyik legkeményebb terepén, a utahi Moab off-road viszonyai között ki is próbáltak.   


A tanulmányautó hatdugattyús első és négydugattyús hátsó fékkészlettel rendelkezik,amely mellett az autó felkészítéséhez többek között tekercses felfüggesztés és 17 colos Machete terepgumik is tartoztak. A Rockstar Garage a Rockstar Energy, Amerika egyik legnagyobb italgyártó vállalatának autóépítő részlege.  


A SEMA Show harmadik sportos tanulmányautóját a Blood Type Racing szállította a BTR Edition Elantrával, amely az Elantra Sortkivitelére építkezve tovább növeli az autóban rejlő képességeket,amelyet a karosszéria átalakítása is követ. A víz-metanolos befecskendező rendszer, az egyedi légbeömlők, a kipufogórendszer és az intercooler technológiáknak és a tuningolt futóműnek köszönhetően az Elantra egy valóban csodaszép tanulmánnyá változott.  


A sportos tanulmányok mellett üdítő látvány volt a SEMA Show keretei között bemutatott HyperEconiq Ioniq, amely a Hyundai Motor és az immár hatodik éve Hyundai modelleket átalakító Bisimoto Engineering közös tanulmánya. A legmodernebb technológiák alkalmazásának köszönhetően az autó kimagaslóan gazdaságos, miközben megőrizte kiváló vezetési dinamizmusát is.   


Az üzemanyag-hatékonyság maximalizálásának érdekében a HyperEconiq Ioniq impulzuskamrás légbeömlőt és kipufogórendszert kapott, így maximalizálva az elégetett üzemanyagban rejlő energiákat, amelyet az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok is segítenek. A Bisimoto Engineering elsősorban nagyteljesítményű járművek tervezésére és fejlesztésére szakosodott.   


A Hyundai Motor első nagyteljesítményű modelljére, az i30 N-re épülve Las Vegasban bemutatták az autó szériaközeli versenyváltozatát. Ez az autó 2017 májusában sikeresen teljesítette az ADAC 24 órás versenyét a Nürburgringen, amely a világ egyik legszigorúbb tartóssági tesztjének is tekinthető. A SEMA Show keretein között kiállított négy új tanulmányautóhoz hasonlóan az i30 N modellt is a kiváló vezetési élményre fókuszálva építették. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei