Encino néven mutatkozott be a Hyundai Kona Kínában


A Hyundai egy kínai autókiállításon bemutatta vadonatúj Encino névre keresztelt kisterepjáró modelljét, amely gyakorlatilag a máshol Kona néven ismert modell helyi változatának tekinthető. 

A Hyundai Motor mindent megtesz annak érdekében, hogy visszaszerezze vásárlóinak bizalmát a világ legnagyobb piacán. A vállalat ilyen irányú törekvésének legújabb bizonyítékaként Kínában, a 15. Kanton Nemzetközi Autókiállítás keretein belül bemutatták az Encino kisterepjáró modellt, amely gyakorlatilag a Kona helyi változata. 


Az új Hyundai Encino a jövő év első negyedében érkezik a kínai piacra és a közlemény szerint egyetlen 1.6 literes, turbófeltöltéses benzinmotorral és a hozzá kapcsolt hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltóval lesz elérhető.


Az új Encino mellett a Hyundai helyi képviselete megkezdte az ix35 hobbiterepjáró második generációjának értékesítését is, amelyet szintén kiállítottak az autószalonon. Az első generációs ix35 padlólemezére építkező új modell megőrizte a kétliteres szívóbenzines motorját is, amelynek maximális teljesítménye 160 lóerő, hozzá pedig kézi, vagy hagyományos hatfokozatú automata váltót lehet kérni. Később állítólag lesz egy 1.4-es T.-GDI erőforrás, amelyhez már jár a hétfokozatú DCT automata is.   


Az idei év január és szeptember közötti időszakban a Hyundai mindössze 439.340 darabot tudott értékesíteni Kínában, ami 37 százalékkal kevesebb, mint a tavaly elért 779 ezer darabos eredmény. A csökkenés hátterében Kína és Korea között elhúzódó politikai feszültség áll.  

Forrás: yonhapnews.co.krinfocar.ua

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei