A Hyundai ötmillió dollárt fektet az amerikai Mobilitási programba


A Hyundai Motor amerikai kutató-fejlesztőközpontja hosszú távú együttműködést kötött az Amerikai Mobilitási Központtal és ennek keretében 5 millió dollárral támogatja a közös tesztkörnyezet létrehozását. 

A Hyundai Amerika Műszaki Központ (HATCH) ötmillió dollárral támogatja az Amerikai Mobilitási Programot (ACM) azért, hogy közösen fejlesszék az összekapcsolt és az automatizált járműtechnológiát. A Michigan délkeleti részén fekvő történelmi Willow Run létesítményben az ACM egy világszínvonalú tesztközpontot kíván létrehozni, ahol a vállalatok együttműködve fejleszthetik a jövő mobilitási megoldásait, valamint kidolgozhatják a közös szabványokat és oktatási programokat.      

„A Hyundai az ACM részére nyújtott támogatásával erősíti az automatizált járműtechnológiában rejlő biztonság és a mobilitás iránti hosszú távú elkötelezettségünket” – mondta Andy Freels, a HATCI elnöke. „Az iparággal, akadémikusokkal és a kormányzattal együttműködve lehetőségünk van az új és innovatív mobilitási megoldások közös környezetének létrehozására. Nagyon örülünk annak, hogy ezen kormányzat-iparág csapat alapító tagjaiként a szomszédos ACM létesítményben lehetünk. Alapító tagként segítjük a szabványok kialakításának irányzatát és biztonságos környezetben tudjuk kipróbálni s fejlett technológiáinkat.”   


A HATCI technológiai központjától elérhető közelségben lévő egyedi tesztkörnyezet elősegíti a HATCI fejlett vezetéstámogató rendszereinek és autonóm technológiáinak fejlesztését és kiértékelését. Az ACM létesítménye az egyedi és extrém körülmények ismételt és ellenőrzött tesztekre ad lehetőséget azért, hogy fejlesszék. Ezen rendszerek biztonságos működését. Ez az együttműködés elősegíti a biztonság, konnektivitást, kiberbiztonságot és az autonóm technológiát is.     
A tesztelés főként az alábbi területekre terjed ki: érzékelő-technológia fejlesztés, járműinfrastruktúra kommunikáció, infrastrukturális környezetek speciális fejlesztése (vidéki, elővárosi, autópályás, városi és off-road), illetve a különböző komoly időjárási nehézségek közbeni működés.


„Már eddig is szorosan együttműködtünk a Hyundai-jal és le vagyunk nyűgözve, hogy ezzel a befektetéssel megtette a következő lépést a további együttműködésünk érdekében” – mondta John Maddox, az ACM ügyvezetője. „A Hyundai csapata már dolgozik néhány egyedi fejlesztésen és már alig várjuk, hogy segíthessük őket céljaik elérésében.”  

„A Hyundai elkötelezettsége az ACM irányába egyben a vállalat Michigan iránti elkötelezettségét is erősíti és egy újabb résztvevő azon vállalatok között, amelyek máris az Amerikai Mobilitási Központ partnereivé váltak” – mondja Rick Snyder, az állam kormányzója. „Izgalmas lesz látni, ahogyan az innováció szelleme újra beköltözik a Willow Run létesítménybe és ezzel munkalehetőségeket és stabilitást nyújt Michigannek, amely az automotivitás és a mobilitás epicentruma lett.”    


A Hyundai hozzájárulásával az ACM már 101 millió dolláros tőkével rendelkezik ahhoz, hogy egy 500 hektáros egyedülálló tesztlétesítményt hozzon létre a Willow Run területén. A központ első építési üteme közeledik a befejezéshez, míg a tesztelési, értékelési, termékfejlesztési, oktatási és szabványügyi létesítmények idén decemberben nyílnak.   

A Hyundai olyan vállalatokhoz csatlakozott, mint az AT&T, a Toyota és a Ford, amelyek már korábban bejelentették, hogy támogatják az ACM tesztközpontját. A projekt a Michigani Gazdaságfejlesztési Vállalat, Michigan állam, Michigan Közlekedési Részlege, a Michigan Egyetem, valamint a Michiganért Dolgozó Vállalatvezetők és az ANN Arbor Spark közös kezdeményezése. 

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei