Újabb terepjáró készülhet a Hyundai amerikai gyárában


A Hyundai Motor azt fontolgatja, hogy a kereslet fellendítése érdekében a Tucson, a Kona és egy új pickup kisteherautó modelljét is gyártásba veszi amerikai üzemében. 

Koreai lapértesülések szerint a Hyundai 2021-től azt tervezi, az alabamai üzemében is készítené a Tucson hobbiterepjáró, valamint egy új platós kisteherautó modelljét. A gyarban jelenleg a Sonata és az Elantra limuzinok, illetve a Santa Fe modellek készülnek. 

A Hyundai hivatalos közleménye szerint egyelőre nem született még arról döntés, hogy a jövőben hobbiterepjárókat is termelnének az Egyesült Államokban. "Minden egyes termékünk esetében folyamatosan vizsgáljuk a lehetőségeket az egyes piacokon" - áll a közleményben. A sajtóhírek szerint a SUV termelés bővítése érdekében a Hyundainak a jelenlegi 380 ezerről 450 ezer darabra kell emelnie az amerikai üzem éves kapacitását. A Hyundai viszont nem kívánta kommentálni a kapacitásbővítésről szóló pletykákat. 


A Hyundai a limuzinokra koncentráló termékpalettájával visszaeső kereslettel néz szembe a világ egyik legnagyobb autópiacán, ahol az alacsonyabb üzemanyagárak miatt a vásárlók a benzines hobbiterepjárók és platós teherautók felé fordultak. Októberben az autógyártók közül a Hyundai amerikai eladásai estek a legnagyobb, 15 százalékos mértékben, miközben a teljes piac csak 1,2 százalékot esett vissza.

Miké O'Brien, a Hyundai Motor America egyik vezetője korábban már beszélt arról, hogy a vállalat egy platós kisteherautó tervez bemutatni az Egyesült Államokban, míg az üggyel tisztában lévő belső források azt is tudni vélik, hogy az új modell 2020 végétől kerülhet gyártásba és akár Alabamában is készülhet. 


O‘Brien szerint a legnagyobb probléma a gyártás növelésé, különösen a Tucson esetében, amelyből nem tudnak eleget gyártani. A vezető azt is hozzátette, hogy az Amerikába jövő év elején érkező Kona kisterepjáró koreai gyártásból érkezik, "legalábbis kezdetben ".

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei