Jönnek a Hyundai sportterepjárói


A Hyundai N sportdivíziója a jövőben a vállalat terepjáróiból is készíthet nagyteljesítményű változatokat, ez azonban egy hosszabb folyamat része lesz.

Mostantól nemcsak prémium luxusmárkák lesznek képesek bivalyerős hobbiterepjárók és gumicsikorgató crossoverek tervezésére, a Hyundai Nagyteljesítményű Járműfejlesztési Részlegének vezetője, Albert Biermann szerint hamarosan érkezhet a Tucson sportos N változata is. Emellett a frissen bemutatott Kona kisterepjáró is kaphat egy sportváltozatot, amely erősebb motorral, nagyobb fékekkel, sportos felfüggesztéssel és az ezekhez passzoló agresszívabb külsővel jelenhet meg a kínálatban. 

Ez a jó hír. A rossz viszont az,hogy ez nem elsődleges kérdés a Hyundainál. A márka nem csinált titkot abból, hogy Európa legnagyobb márkaneveire tör rá a frissen bemutatott 275 lóerős i30 N modellel, ám a Hyundai megkérdezett vezetői nem mertek határidőket mondani a nagyteljesítményű terepjárók megjelenésére. 

"Úgy hiszem, hogy ez lassabb folyamat lesz" - mondta Andrew Tuitahi, a Hyundai Motor Company Australia terméktervezési vezetője. "Egy sportmárka megalapozása valami olyan, amivel vigyáznunk kell és biztosnak kell lennünk abban, hogy minden egyes kifejlesztett modellünk kivételes lesz."


Tuitahi azt is elárulta, hogy Koreából legközelebb nem egy hobbiterepjáró érkezik, hanem inkább az i30 Fastback, ám azt is hozzátette, hogy a nagyteljesítményű SUV az N márka termékmixének fontos elemét képezi majd.   

"A vásárlók valóban nagyon érdeklődnek a nagyteljesítményű hobbiterepjárók iránt, ami a családi használat mellett örömforrást is jelent. Ahogyan Biermann mondta, a Tucson megfontolás alatt van, a Kona N változata ezt követően jöhet."

A Hyundai ausztrál vezetője elmondta, hogy a nagyteljesítményű modellek, köztük a terepjárók célja az, hogy megváltoztassa a márkáról kialakult képet és az olcsó, gagyiból prémium és kívánatos legyen. "Azt reméljük, hogy az N márka valami újat ad a modelljeinkhez." - mondja J. W. Lee, a Hyundai ausztrál részlegének vezetője. "Szeretnénk megváltoztatni a vásárlói előítéleteket,deez nem megy egyik napról a másikra. Eddig bármikor csináltunk felmérést, az eredmény szerint olcsó és elérhető árú autókat készítünk. Jó autókat, de olcsókat. Remélem, az N jelvény nagyot dob majd a márka megítélésén. Vagyis azt gondolom, időre van szükségünk, de az N divízió mindenképpen előremozdítja a márka értékét."   

Forrás: motoring.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei